Mardin, Siirt ve Şırnak bölgesinde kültürel ve sanatsal çalışmalar yürüten Mardin Olgunlaşma Enstitüsü bir yandan çalışmalarını sürdürürken diğer yandan Dünya’yı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebi ile ülkenin öncelikli ihtiyacı olan koruyucu maske üretimine başladı.

Enstitü bünyesinde görev alan usta öğreticiler koronavirüs ile mücadeleye destek vermek için projeye dâhil oldu. Günlük yüksek üretim kapasitesine sahip olan enstitü toplum sağlığını korumak için bu kapasitenin arttırılıp devletin ihtiyaç duyacağı noktada üretime devam edebileceklerini kaydetti.

Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Kurum Müdürü Metin Değer; “Koruyucu maske kullanımının ulaşım, alışveriş, kurumsal işlemler ve sağlık alanlarında zorunlu hale getirilmesi ve yasakların gün geçtikçe genişletilmesi sebebi ile piyasada oluşan maske ihtiyacını karşılamak fırsatçılığın önünü kesmek maksadı ile koruyucu maske üretimine başladık.” Dedi.

Kurum bünyesinde çalışan uzmanlar dokumasız meltblown kumaş, tela ve lastik kullanarak elde edilen piyasada en çok tercih edilen maske tipini ürettiklerini dile getirdi.