Unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yaşatmayı ve bu alanlarda usta yetiştirmeyi hedefleyen 2 yıllık eğitim programı kayıtları başladı.

Ahşap oymacılığı, sedef kakmacılığı, el ve makine nakışı, el dokuma, basmacılık, giyim üretim teknolojisi, kuyumculuk teknolojisi (telkari), yiyecek-içecek teknolojisi ve taş işlemeciliği alanlarında başvuruya açılan programlara şartları uyan herkes başvurabilecektir.

Programa katılan öğrenciler hafta içi her gün, günde 7 saat mesleki teorik ve pratik eğitimler alacaklardır. Programı başarı ile tamamlayanlara denklik belgesi / mezuniyet belgesi verilecektir. Bu denklik belgesi ile Mesleki Eğitim Merkezine başvurularını yaparak "Ustalık Belgesi" alabileceklerdir. Ustalık belgesini aldıktan sonra 1 aylık toplam 40 saat eğitim alarak "Usta Öğreticilik Belgesi" almaya hak kazanacaklardır. Usta öğreticilik belgesi alanlar bu belge ile Halk Eğitimi Merkezlerine ve Olgunlaşma Enstitülerine başvurarak eğitimci olarak görev alabileceklerdir.

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin Değer, komuyla ilgili yaptığı açıklamada  “2013 yılında hizmet vermeye başlayan Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Mardin ve bölge kültürünü yaşatmaya, bu kültüre ait motif ve sembolleri yeni ürün ve süreçlere dönüştürme çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda giyim teknolojisinden, telkariye, ahşap oymacılığından, dokumaya, iğne oyacılığına kadar birçok meslek ve sanat dalında mesleki beceri kazandırma kursları ile usta yetiştiriyor. Öte yandan AR-GE çalışmaları ile ürettiği ürünleri meraklılarının beğenisine sunmaya devam ediyor. Kurum olarak tarihimizi, kültürel değerlerimizi araştırıp farklı tasarım ve ürünlerin üzerinde yaşatmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz, bu kapsamda 2 yıllık programlar sanatların devamlılığı ve usta yetiştirilmesi açısından çok büyük önem arz ediyor.” İfadelerini kullandı.