Proje Koordinasyon Ofisi ve MAUSEM’in yürütücülüğünü üstlendiği eğitim, Mardin Artuklu Üniversitesi Kütüphane Binasında yer alan AYP salonunda uygulandı.


‘Mardin Artuklu Üniversitesi Akademisyenlerinin Proje Üretkenliğini Artırmaya Yönelik Çoklu Proje Yazma Eğitimi’nin açılış konuşmasını yapan MAÜ Proje Koordinasyon Ofisi Sorumlusu  ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Serhat Harman, “Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü  tarafından belirlenen  stratejik hedefler kapsamında kurumsal kapasitemize destek olacak eğitim ihtiyaçları 38 başlıkta öncelenmiş, TÜBİTAK’ a gönderilen proje sayılarımızı arttırma amacıyla ilk sırada proje yazma eğitimlerimize  yer verilmiştir.” dedi.


Harman, Örnek bir işbirliği içerisinde hayata geçirilen ve üç gün boyunca süren eğitim projesinin; gerekçelendirilmesinde MAÜ Kalite Koordinatörlüğü; uygulanmasında Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (MAUSEM), Proje Koordinasyon Ofisi ve Akademik Gelişim Koordinatörlüğü; yazımı aşamasında DİKA’dan Uzman Nilüfer Baş, desteklenmesi, yürütülmesi ve sonuçlandırılması aşamasında ise DİKA Uzmanları İlker Mustafa İpekşen ve Mehmet Sadık Günay’ın  projeye destek verdiğini belirtti. 
 

Proje eğitimi ile Mardin Artuklu Üniversitesinde proje kültürünün gelişmesi ve projelerin desteklenmesinde çeşitlenmenin beklenildiğini ifade eden Proje Koordinatörü  ve MAUSEM Müdürü Öğretim  Görevlisi Hanife Yeşilyurt, proje TÜBİTAK çağrılarına özellikle akademi alanda 1001-1002 ve 1003; Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında 3005 ve 3501 başlıklarında çoklu proje yazmayı teşvik edecek şekilde kurgulandığını ve eğitime katılan 30 kişiye sertifika verildiğini söyledi.


Yeşilyurt, HERA Danışmanlık tarafından verilen eğitimde, TÜBİTAK projelerinde en az 5 yıllık deneyimi olan eğitmenlerden;  Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesinden Baş Eğitmen Prof. Dr. Süleyman Yaman, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Zafer Okan Yeşilel, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Dr. Belgin Bal İncebecak ve Arş. Gör. Aslı Sarışan Tungaç’ın katıldığını aktardı.