MARDİN  – Mardin’in Midyat ilçe belediyesi, e-Belediye Bilgi Sistemi Projesi'ne geçti.

Midyat Belediyesi tarafından kurum içi veya kurumlar arası yazışmalarla ilgili bütün süreçlerin bilgisayar ortamında yapılmasına imkân sağlayan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) hakkında personellere yönelik hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen eğitime birim müdürleri ve belediye personelleri katıldı.

EBYS hakkında Belediye Başkan yardımcısı Abdürrahim Çelik, tarafından belediye personeline sistemin nasıl kullanılacağı, faydaları ve yaşanabilecek sıkıntılar hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Sisteme dahil olan ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ni (EBYS) kullanan Midyat Belediyesi’nde bundan böyle evrak işlemleri elektronik ortamdan sağlanacak. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Midyat Belediyesi işbirliğinde yapılan çalışmada, kurum çalışanlarına sistem ilk önce düzenlenen eğitim çalışmasıyla anlatıldı.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Abdürrahim Çelik,  konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "yeni yönetim anlayışları ve çağı yansıtan teknolojik araçları ile toplumların ekonomik ve sosyal yaşamında belirleyici rol oynamaktadır. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Midyat Belediye Başkanımız Veysi Şahin’in talimatları doğrultusunda, Belediyemiz Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)’ne geçişi sağlandı. EBYS Sistemi ile hizmetlerin hızlı, güvenli ve kesintisiz verilmesini sağlanacaktır. Belediyelerin kendi bütçelerinden temin ettikleri yazılım lisansları, sistem donanımları ve entegrasyonları önün geçilmesi ile yılda en az bir milyon Türk Lirası kaynak tasarrufu sağlanacaktır. Böylece, Tüm belediyelerin sisteme entegre olması ile bakanlığımızın tüm kurumlarla olan entegrasyonlarına otomatik olarak erişimleri sağlanmaktadır. Kaynak ve zaman tasarrufu sağlanmaktadır. Personel tasarrufu sağlanmaktadır. Kırtasiyeciliğin ve bürokrasinin azaltılması sağlanmaktadır. Hizmetlerde standart ve şeffaflık sağlanmaktadır.” Dedi.