Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılan proje imam hatip ortaokulu ilk öğrencileriyle “Örgün Eğitimle birlikte Kız Hafızlık projesi” başladı.


Temel Kur’an kursu eğitimlerinin ardından ilk sınavı başarıyla geçen 30'a yakın öğrenci 6 hafta sürecek hafızlık yaz eğitimi ön hazırlık eğitimlerine başladı.

İki sınıf olarak başlanılan projede ağustos sonunda yapılacak sınav sonrasında 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 4 yıl sürecek olan örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi sürdürülecek.

Hafızlık sınıflarını, Midyat ilçe Müftüsü Ergün Bulunmaz, ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ve proje koordinatörü ve okul idaresiyle birlikte ziyaret eden Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, hafızlık öğrencileriyle hasbihal ederek başarılar diledi.

Çocukların çok güzel bir yola revan olduklarını, projenin çok anlamlı ve önemli olduğunu ifade eden Solmaz, hafızlığın kıskanılacak bir meziyet olduğunu söyledi. Kaymakam Solmaz, hafızlık okuyan öğrencilere her türlü desteği sağlayacaklarını ifade ederek, öğrencilere başarılar dileyerek tebrik etti.



Proje paydaşı olarak Midyat’ta bir ilki yaşamanın ve yaşatmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Midyat ilçe Müftüsü Ergün Bulunmaz proje ile ilgili  değerlendirmelerde bulundu.

“Bu proje çocuklarımız için bir nimet”
Bulunmaz, “Bugün özellikle bizler için, Midyat’ımız için, ilimiz için çok önemli ve çok duygusal bir gün içerisindeyiz. Rabbimize hamd ederek başlamak istiyorum. Türkiye’de yaklaşık 189 okulda uygulanan örgün eğitimle beraber hafızlık projesi kapsamında elhamdülillah bugün Midyat’ımızda 2 sınıf açtık ve burada eğitim öğretimini görecek olan öğrencilerimiz bunun yanı sıra hafızlık projemizle beraber de hafızlığını yapacaklar. Bu gerçekten çok önemli, çok düşünülmesi, üzerinde tefekkür edilmesi gereken bir nimet. Rabbimize hamd olsun.” İfadelerini kullandı.  

“Örgün eğitimle birlikte dört yılın sonunda hafızlık eğitimi tamamlanacak”
Projenin birkaç safhadan oluştuğunu belirten Müftü Bulunmaz, “Öncelikle öğrenci seçimi yapılıyor. Öğrencilerimizden hafızlık yapmaya elverişli, örgün eğitimi ile beraber alan öğrencilerimizin yaz dönemi öncesinde tespit ediyoruz. Bu öğrencilerimiz yaz kuran kursunda yoğunlaştırılmış bir hafızlık öncesi temel eğitim alıyorlar. Daha sonrasında eğitim öğretim yılıyla beraber hem derslerini örgün bir şekilde okurken, hem de hafızlık yapma gayreti içerisinde oluyorlar. Hafızlık ön eğitimini, temel eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz beşinci yılın ocak ayı itibariyle yani beşinci sınıfın ocak ayı itibariyle hafızlık yapmaya başlayacaklar ve altıncı sınıfta bir yıl dondurmak veya devam isteyen kardeşlerimiz olursa örgün eğitimine de devam edebilirler.  Bunun akabinde ise yedinci ve sekizinci sınıflarda pekiştirmek suretiyle 4 yıl içerisinde hem hafızlık temel eğitimlerini hem hafızlıklarını hem de hafızlık pekiştirmelerini tamamlayarak hem okul eğitimlerini hem de hafızlığını bitirmiş oluyorlar.” dedi.  

“Milli Eğitim, Kur’an kursu öğreticileri, öğrencilerimiz ve velilerimizle beraber ciddi bir emek harcıyoruz”
Bulunmaz, “Öncelikle şunu ifade edeyim; 2014-2015 eğitim öğretim yılı çerçevesinde başlamış olan örgün eğitimle beraber hafızlık projesi şu an elhamdülillah birçok şehirde birçok ilçede biraz önce de söylediğim gibi 189 okulda uygulanıyor.  Elbette ki bu projenin temel ayağını, Milli Eğitim ve Diyanet İşleri Başkanlığımız oluşturmaktadır. Biz bu projeyi ifa ederken hem ilçe Milli Eğitim Müdürümüz hem okul müdürlerimiz hem bu eğitimi verecek olan Kur’an kursu öğreticileri, öğrencilerimiz ve velilerimizle beraber ciddi bir emek harcayarak, onlarla bu işi çok ciddi istişare ederek bu neticeyi alıyoruz. Bu sebeple öncelikle, ilçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Solmaz Beyefendi başta olmak üzere ,ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Abdulkadir hocamız , keza okul müdürümüz ve bu projeyle ilgilenen Abdurrahman Hocamız olmak suretiyle hepsine teşekkürlerimi iletiyorum. Böyle bir proje de ön ayak olarak bizlere bu imkânı verdikleri için çok çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Duygularını paylaşan hafızlık öğrencileri ise, Allah’ın kelamı Kur’anı öğrenmek ve ezberlemenin heyecanını yaşadıklarını, çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Kur’an-ı öğrenmek ve ezberlemek çok güzel bir duygu”
Zehra Nur Gökalp, “Kocatepe ilkokulundan geldim, 10 yaşındayım. Çok güzel hissettim. Çünkü ben hafızlık istiyordum zaten. Yani bu okula girmek için çok çalıştım ve sınavı kazandım. Onun için bu okula girmekten çok mutluyum. Kur’an-ı öğrenmek ve ezberlemek çok güzel bir duygu. Kuran'ı hatim etsem ve ezberlesem yani çok güzel olur. Çünkü babam imam olduğu için, babam da bana zaten elif ba’yı öğretmeye çalışıyordu. Onun için ben de bu okula girmekten çok mutlu çok gurur duyuyorum. İyi ki burada olmuş. Onun için ben de iyi ki burada yaşıyorum. Bu okula girmekten çok gurur duyuyorum ve bu okulu çok seviyorum. Arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum çünkü çok güzel. Öğretmenimiz Hidayet Ayyıldız da bizi çok çok seviyor ve çok güzel öğrettiği için ben bu okulu çok seviyorum öğretmenimi çok seviyorum.” Dedi  

“Ben çok mutlu oldum, ailem çok mutlu oldu”
9 yaşındaki Hafızlık Öğrencisi Medine Üçpınar, “Hafız olmak istiyorum. Hidayet Hocamızı çok seviyorum, ben önceden Kuran’ı öğrenmeye kendimi kaptırmıştım. Zaten çok istiyordum hafız olmayı.  Bu haberi duyduğum zaman da çok çalıştım. Sınav  zamanı geldiğinde sınavıma girdim duamı ettim ve sınavımda on altıncı oldum ve hafız olmayı hak kazandım. İnşallah Ağustosun sonundaki sınavı da kazanırsam buradaki hafızlık okuluma devam ettireceğim inşallah. Ben çok mutlu oldum, annem babam ailem çok mutlu oldu. Dedem hepsi çok mutlu oldu. Onlar için çabalayacağım. Her şeyi deneyeceğim, elimden geleni yapacağım. Yapabildiğim kadar yapacağım. Olmadı ise, olmadı. Olursa olur.  Elimden geldiğince yapacağım.” Şeklinde konuştu.



“Allah’ın kelamını ezberlemek çok heyecan verici ve çok güzel bir duygu”
Firdevs Şeyma Algül, “Hafız olmak istiyorum. Ben Mustafa Kemal ilkokulundan geliyorum. Hem daha bir sınav olacakmış, o sınavı da kazanıp bu okula yazılmak istiyorum. Annemle babamı mutlu etmek etmek istiyorum, Çok mutluyum buraya geldiğim için. Allah'ın kelamını öğrenmek ve ezberlemek çok güzel bir duygu. Onun için bu okula yazılmak istiyorum ve bu okula geldiğim için çok mutluyum.”


“Allah'ın kitabını ezberleyeceğim için çok mutluyum”
Asiye Helen Demir,  “Çok mutluyum .Hafız olmak istiyorum, çok güzel bir duygu. Allah'ın kitabını ezberleyeceğimiz için çok mutluyum bunun için çok heyecanlıyım herkese tavsiye ediyorum. Herkes denesin.  Çok güzel bir şey.”dedi.

“Hafız olmayı çok istiyorum, inşallah olurum”
Ecrin Arbağ, “Çok güzel bir şey, çok heyecanlıyım hafız olmayı çok istiyorum, inşallah da olurum. Çok sevindim çok heyecanlıydım, okula geldim heyecanımı yendim. Çok güzel bir duygu, yani tavsiye ederim. Ben çok heyecanlıyım duyguluyum. Kuran'ı ezberlemek çok heyecanlı çok güzel. Ezberlersem çok güzel olur. Çok güzel anlatıyorlar. Elif Ba’yı öğreniyoruz şu anda, sonra Kur’an-a geçeceğiz .Herkese teşekkür ederim , bizim için bu projeyi  yaptığınız için çok teşekkür ederim .”


“Doktor olup ameliyatlarda dua niyetine Kur’an okumak için hafız olmak istiyorum”
Zehra Demir, “ Çok heyecanlıyım ve mutluyum. İyi ki bu kurs açılmış. Çok teşekkür ederim . Hem eğitim alıyorum hem de hafız oluyorum. Çok seviniyorum mutluyum . Bence çok güzel .Hem eğitimini alıyorsun hem de hafız oluyorsun .Güzel bakıyorlar .Hocalar çok iyi . Aynı şekilde hem hafız hem eğitim bence bu çok güzel bir şey.  Aslında hafız olmamdaki amacım, ben doktor olup böyle ameliyatlarda sureler okumak istiyorum. Ameliyat güzel geçsin diye . Kur’an kalplere şifa olduğu gibi insan hayatına da şifadır. Bu projeyi yapan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı

Haber: Süleyman Tunç / Midyat Hür Haber