Mardin’in Midyat ilçesinde Fahrettin Önen İlkokulu Gençlik Spor Bakanlığı'nın desteklediği '' Gençlik Projeleri Destek Programı''  kapsamında hazırlanan '' Evrensel Değerler Gençlerle İlerler'' projesi kabul edildi.

Cumhuriyet Mahallesi Fahrettin Önen İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikle '' Gençlik Projeleri Destek Programı''  tanıtımı yapıldı.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, burada yaptığı konuşmada, “Okulumuz küçük ama yüreğimiz büyük. Büyük maddi varlıklar her zaman başarı, her zaman iyilik, her zaman güzellik doğurmuyor. Yeter ki insan yüreğinin güzelliğini niyetinin güzel olması önem arz ediyor.” Dedi.

Bu anlamda bir öğretmen, bir imam isterse nesli değiştirebileceğinin altını çizen, Kaymakam Dundar, “iyi anlamda da, kötü anlamda da, eğer bir öğretmen hakikaten çaba sarf ederse samimiyetle mücadele ederse hiçbir çocuğumuzun heba olmasına ben ihtimal vermiyorum. Ama sadece günü geçirmek sadece saati doldurmak la biz işimizi yaparsak veya yapar gibi görünürsek maalesef nesilde heba oluyor, memlekette heba oluyor, kaynaklarımızda heba oluyor, zamanımız da heba oluyor. Bunu yapmamamız gerekiyor.” Dedi.

Fahrettin Önen İlkokulu Müdürü Sevgi Oğuz ise, “buradaki öğrencilerin her şeyin en iyisini, en güzelini hak ettiğini düşünerek hep daha ilerisi için çalışmalar yapmaya, okulun fiziksel anlamda değiştirmeye, sosyal, kültürel çalışmalar gayret gösterdim. Amacımız öğrencileri daha üst bir seviyeye, daha ileri bir seviyeye yükseltmek.” Diye konuştu. 

Proje koordinatörü Fatma Ay’da, Projemizin ana teması ''gönüllülük'' olup, Kültür ve Sanat, Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor, Çevre Bilinci temalarına yer verildiğini kaydederek proje hakkında sunum gerçekleştirdi.
 

Programa, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Belediye Başkan yardımcıları Servet Yücel Oğuz, Abdurrahim Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir ile davetliler katıldı.