Midyat’ta öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutladı

Mardin’in Midyat ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Hükümet konağı bahçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay öncülüğünde, bazı daire amirleri, kurum müdürleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başladı.

Törenler, daha sonra Aziz Önen Kız Anadolu Lise’ si salonunda devam etti. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

İlçe Müdürü Altay, tüm dünyanı etkisi altına alan ve ülkemizin de yoğun bir şekilde mücadele etmek zorunda kaldığı Kovid-19 salgını nedeni ile daha sade bir program yapmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Bir milletin varlığını sürdürebilmesi ancak öğretmenler ile mümkündür. Kültürün, medeniyetin temelini eğitim ve öğretim oluşturmaktadır.” Dedi.

Aday öğretmenlerin yemin merasimi ile sürdü. Kaymakam Tekin Dundar, öğretmenlere başarılar dileyerek karanfil takdim etti.

Programa, Kaymakam Tekin Dündar'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Türker Tuna, Belediye Başkan vekili Metin Kutlu, Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, kurum müdürleri ve öğretmenler hazır bulundu.

Daha sonra Şehit öğretmen Sabahaddin Kurtuluş’ mezarı ziyaret edildi. 

Midyat Belediyesinde öğretmenlere jest

Midyat Belediyesi ise, Midyat Belediye Başkan yardımcıları Şehmus İleri, Metin Kutlu ve Abdurrahim Çelik ve Belediye Birim Müdürleri, Öğretmenler Günü dolaysıyla ilçe merkezinde bulunan okullar ziyaret edildi. Öğretmen ve okul Müdürlerine karanfil verildi. Ayrıca günün anısına İlçe Milli Eğitim Müdürü makamında ziyaret edildi.