Mardin'in Midyat ilçesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler karne almanın heyecanını yaşadı.

İlçede 169 eğitim kurumunda 30 bin öğrenci Bin757 öğretmen karne heyecanı yaşadı.

İstiklal İlkokulunda düzenlenen karne törenine Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay katıldı.

Karne töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, ilçedeki 169 okulda 30 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını belirtti.

Yarıyıl tatilinin verimli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Altay, "Kötü karne için öğrencileri kırmayıp, veli ve öğretmenler olarak onların eksikliklerin tespit edilmesi gerektiğini önemsiyoruz. Çünkü o eksikliklerin üzerinde durup ikinci dönem bunları tamamlama adına bir gayret içerisinde olmamız çok daha önemli." diye konuştu.

İstiklal ilkokulu öğretmelerinden Serap Cengiz ise, öğretmen, öğrenci sürekli iletişim halinde olduklarını velinde bunun en önemli ayağını oluşturduğunu o yüzden velisiz hiçbir etkinlik yapmadıklarını belirterek bugün de hep birlikte çorba içtiklerini ifade etti.

Safiye Büdün isim öğrenci velisi’ de, “bugün çok sevinçliyiz. Erkenden okula gelerek kahvaltımızı öğretmen ve öğrencilerimizle burada yaptık. Çok mutluyuz.” Dedi.

Öğrenciler’ de yapılan sıcak çorba ikramının yanından karne ile beraber öğretmenlerinden hediyelerini aldı. 

Konuşmaların ardından öğrencilere karne ve hediyeler verildi, sıcak çorba ikram edildi.