Bağlar Mahallesinde Bulunan Milli İrade İlk ve Ortaokul Okulu konferans salonunda, 2021-2022 eğitim öğretim yılı Okul Aile Birliği toplantısı, Yeni tip korona virüs (Covid19) pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşti.

Toplantıya, Milli İrade İlkokulu ve Ortaokul Müdürü Alaattin Küçükaslan, okul müdür yardımcıları öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Okul Müdürü Küçükaslan, toplantıda; okulun fiziki durumu, okul güvenliği, veli okul işbirliğinin önemi, okul aile birliği başkanlarının görevleri sorumlulukları hakkında bilgilendirme yaptı.

Küçükaslan, yaptığı konuşmada okul aile birlikleri başkanlarının önemli görevlerinin olduğuna dikkat çekti.

Okul Aile Birliği Başkanların faal bir biçimde çalışarak okulun ihtiyaçlarının giderilmesi, okul güvenliği konularında okulla işbirliği yapmasının gerekliliğini vurguladı.

Küçükaslan, “Okullumuzun çevre güvenliğinin sağlanabilmesi için öğrenci velilerine okul işbirliğinin kurulması büyük önem arzu ediyoruz. Okul aile birliğinden aktif bir şekilde çalışmasını bekliyoruz. Okulumuz büyük ve çok kalabalık Bin 28 öğrencimiz bulunuyor. Okulumuz fiziki yapısıyla çok güzel ve bir konferans salonu var. Boş alanlarımız var ve çok geniş bir okul. Onun için okul aile birliğine büyük görevler düşüyor ve birlikte çalışmalıyız ki başarılarımıza başarı katalım. Okulumuz inşallah önümüzdeki yıllarda adından çok söz ettirecek başarılara imza atacağına inanıyorum. ” şeklinde konuştu.

Dilek ve temennilerin ardından okul aile birliği başkanlığı seçimi için aday adayları belirlendi.

Toplantının ardında dilek ve temennilere geçildi. Daha sonra, okulun öğretmenleri velilere, öğrencilerin durumu hakkında değerlendirme ve önerilerde bulundular.

Genel olarak öğretmenler, velilerden çocuklarına kitap okuma konusunda önemini, erdemli olmaları gerektiğini ve kitap okumanın farklı branşlarda da öğrencilere katkı sağlayacağını ifade ettiler. Çocukların akademik başarısının yanı sıra dürüst, çalışkan ve öz değerlerimiz ile birlikte kendine yetebilen bireyler olarak yetiştirilmesinin önemine anımsattılar.

,

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin