MAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Resim Topluluğu’nun destekleriyle hazırlanan ve Desen dersini yürüten Dr. Öğr. Üyesi Rebuar Rezzak İLGE’nin koordinatörlüğünde düzenlenen sergide 37 öğrencinin eseri yer aldı.

MAÜ Kampüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Binası Kafeteryasında sergilenen eserler, üniversitenin akademik personelleri ile öğrencilerinden yoğun ilgi gördü.

“Uzaktan Desen” başlıklı serginin açılışını gerçekleştiren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, pandemi sürecinde online olarak düzenlenen eğitimin tuvallere muhteşem bir yansımasını izlediklerini belirterek; “Üniversite olarak salgın sebebiyle uzun süre eğitimlerimizi online olarak sürdürdük. Bu gün bu sergide sadece resim sanatını değil, süreç içerisinde verdiğimiz uzaktan eğitimin başarılı yansımalarını da görüyoruz. Öğrencilerimiz gerçekten nefis bir iş çıkarmışlar. Online ders sürecinin gayet verimli geçtiğinin göstergesi. Her çalışmayı keyifle inceledim. Öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Zülküf Kara; mekan, çizgi, beden ve sanat ekseninde sergilenen çalışmaların Mardin şehri ve Mardin Artuklu Üniversitesi için yeni bir  “sanatsal soluk” getirdiğini ifade etti.

25 Kasım - 07 Aralık 2021 tarihleri arasında Mardin Artuklu Üniversitesi kampüsü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) binası kafeteryasında sergilenecek olan “Uzaktan Desen”  çalışmalarının tüm halka açık olduğu bildirildi.

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin