Mardin’in Midyat ilçesinde Söğütlü Mahallesinde Söğütlü Anadolu Lise’ si, kütüphanenin açılışı yapıldı.

BOTAŞ Genel Müdürlüğünce, İlçe Jandarma Komutanlığı ve vatandaşların katkılarıyla Söğütlü Anadolu Lise’ si okuluna kütüphane kazandırıldı.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dündar kütüphane açılışında yaptığı konuşmada, bizim en önemli beklentimiz iyi bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

Kaymakam Tekin Dündar, “Tüm öğretmen ve idaresi arkadaşlarımızdan okullarını sahiplenmelerini istiyoruz. Aynı bir babanın evladını koruyacak şekilde nasıl çabalıyorsa okulunu öğrencilerini dışardan sakınmalarını arzu ediyoruz. Teröre hizmet eden bir doktor istemiyoruz. Biz ülkesine hizmet eden bir çoban isteriz ama teröre hizmet eden bir doktor, bir avukat istemeyiz. Onun için iyi nesillerin yetişmesi çalışmalıyızz. Ondan sonra akademik başarı zaten gelecek” diye konuştu.

Program Söğütlü Anadolu Lise Müdürü Bedreddin Şahin’in sunumuyla devam etti.

Kütüphane açılış programa, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Doğan, Mardin Eğitim Bir Sen Başkanı Eyüp Değer, öğretmen ve davetliler katıldı.

Kütüphanenin açılışı protokol üyeleri tarafından yapılırken, kütüphane için emeği geçen hayırseverlere teşekkür belgeleri takdim edildi.