Liselere Geçiş Sınavında (LGS) soruların tamamını doğru cevaplandırarak 550 tam puan alan Türkiye birincilerinden olan Midyat’ın 75.Yıl İMKB Ortaokulu öğrencisi Enes Deniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay tarafından tam altın ile ödüllendirildi.

YGS sonuçlarına göre Türkiye geneli yaklaşık 565 kişi 500 tam puan alarak birinci oldu.

Deniz’in başarısı Midyat’ta gurur ve sevinç yaşatırken başarıyı ödüllendirmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay başarılı öğrenci Deniz’i, babası, okul müdürü Abdulhekim Altın ve öğretmenleriyle birlikte makamında ağırladı.

Deniz’e bir tam altın ödülü veren Altay, başarılarının devamını dileyerek onu yetiştiren ailesine öğretmenlerine teşekkür ederek tebrik etti.

Başarılı öğrencinin babası ve aynı zamanda bir eğitimci olan M. Zeki Deniz ise, Enes’e eğitimi konusunda baskı yapmadan destek olduklarını ve başarısından dan dan dolayı çok gururlandıklarını ifade etti.

Öğretmenlerinden Afif Altunkaya, Enes’in derste öğretmenlerini iyi takip edip sorgulayıcı bir öğrenci olduğunu bunun da başarı getirdiğini ifade etti.

“Başarının sırrı çok kitap okumak ve dersi takip etmektir”

YGS birincisi Enes Deniz ise başarılı olmak için dersin mutlaka takip edilmesi öğrendiklerimizin tekrar edilmesi gerektiğini belirterek, “ Sınavlara hazırlık olarak ilk önce dersi dinledim. Dersi dinlemek yüzde 80 başarıyı artırır. Birinci sınıftan itibaren kademe kademe çalıştım. Sürekli tekrar ettim. Ardından test çözümü ve bol bol kitap okudum. Boş zamanlarımda zekâ geliştirici bulmacalar çözdüm. Sadece sırf ders çalışmakla başarılı olunmaz. Arada eğlence ve aktiviteleri de ihmal edilmemeli. Ben çalışırken bile eğleniyordum. Sınav sorularını beğendim ve hepsini çözdüm. Başarımın ardından başta  ailem ve öğretmenlerimin katkısı var. Hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

“75.Yıl İMKB Ortaokulunun büyük başarısı”

7 yıl içerisinde 4 birinci çıkaran İMKB ortaokulunun başarısını takdir ettiklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, “Okulumuz bu dördüncü kez birinci çıkarıyor 6-7 yıl içerisinde. Orda oturmuş bir sisteminin ve iyi bir ekip çalışmasının olduğunu gösteriyor. Midyat çok şükür bu konuda hep ilklerin ve güzelliklerin öncüsü olmayı başardı. Bundan sonra da eğitim çıtasını daha iyi bir taşımak için gayret edeceğiz. Bu başarıda katkısı ve emeği olan, ciddi ve disiplinli bir şekilde gayret gösteren Enes’in ilkokul öğretmeninden tutup, ortaokulda birebir her branş bazında çalışan öğretmenlerimize, okul idaresine teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Midyat’ımıza, Mardin’imize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi