Mardin’in Midyat ilçesinde Corona virüs tatili nedeniyle uzaktan eğitim dersleri alan üçüz çocuklar uzaktan eğitim derslerini başarılı buldu.

Yüz yüze eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yapılacak "uzaktan eğitim", Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un verdiği ilk dersle başladı.

Bağlar Mahallesinde oturan ilkokul 4. Sınıf öğrencilerinden, Reyyen, Meryem ve Yusuf Erol Uzaktan eğitim kapsamında, ilk derslerini TRT-EBA TV üzerinden eğitim aldı.

Kocatepe İlkokulu 4.sınıfa giden Reyyen Erol, üçüz kardeş olduklarını belirterek şöyle konuştu: “arkadaşlarımdan uzak durmak beni üzüyor ama çok eğleniyoruz. Derslerimizi aksatmıyoruz. Çok güzel derslerimizi görüyoruz, anlatıyoruz, okuyoruz, öğreniyoruz. Molalar var molada da çok eğleniyor ve öğreniyoruz.”

TRT’nin EBA ders programı çok teşekkür ettiğini kaydeden Meryem Erol ise, “Çok eğlenerek Türkçe, Matematik derslerini öğrendik ve çok eğlendik. Molalarda bile çok eğlendik. EBA TV çok teşekkür ederim.”

Yusuf Erol’da, “Anne ve babamız çalıyor. Bizde burada evden EBA TV’den eğitim görüyoruz. Arkadaşlarımızdan ayır kalsak biraz üzse de biz burada eğitim görüyoruz. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanımıza çok teşekkür ederiz. Uzaktan eğitim verdikleri için çok teşekkür ederiz.” dedi.