Bağlar Mahallesi Kocatepe ilkokul/Ortaokul Salonunda etkinlik düzenlendi.

İç işleri Bakanlığı Sivil Toplum İşleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Zahuran Toplumsal Duyarlılık Derneği tarafından yürütülen “Evde Hayat Var Çocuklar” Projesi kapsamında tablet bilgisayar ve kitap dağıtım etkinliği düzenlendi.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Abdürrahim Çelik, törende yaptığı konuşmada,  Projenin başarıyla neticelenmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Çelik, “Gelecek nesiller için çalışan bir Belediye Başkanımız var. Midyat Belediyesi olarak üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazır. Derneğin yaptığı çalışmalardan ve eğitime verdikleri desteklerden dolayı, ayrıca teşekkür ederim.” Diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise, “Derneğimizin yaptıkları bu projede öğrencilerimize, dezavantajlı guruplara, ihtiyaçlarının ne olduğunu tam yerinde tespit etmiş. Tabii yaptıkları projelerle aldıkları hibe destekleriyle gerçekleştiriyorlar. Zahuran Derneğinin tüm iyelerini emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Zahuran Toplumsal Duyarlılık Derneği Başkanı Dr. Yaşar Dağ, Derneğimizi kurduğumuz zamandan bugüne dek sürekli sahada olmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

Dağ, derneğin kuruluş amacı ve yaptığı çalışmaları aktardıktan sonra, ihtiyaç sahibi her kesimden ve her yastan insanımızın elimizden geldiği ölçüde yardımına koşmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Dağ, “2019 yılında "Gülen Gözler Sağlıklı Gülüşler Projesi" ile köyde eğitim gören 300 öğrencimize göz ve diş sağlığı için tarama yaptık. 100 öğrencimize bisiklet, 200 öğrencimize satranç takım hediye ettik. 2020 yılanda Avrupa Birliği Sivil Düşün Programının desteklediği proje ile pandemi sürecinden en çok etkilenen 65 yaş üstü Türkçe bilmeyen vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek pandemi ve hastalıktan korunma konusunda eğitimler verdik. Çeşitli desteklerde bulunduk. Son olarak şuan gerçekleştirmekte olduğumuz,” Evde Hayat Var Çocuklar” projesi ile pandemi den en çok etkilenen çocuklarımıza bir nebze olsun yardımcı olmak istedik. Projemizin amacı corona virüs süresince dışarı çıkamayan ve çıkması riskli olan çocukların evde kalmalarının teşvik edilmesi ve evde kaldıkları süre zarfında kitap kumalarının sağlanmasıdır. Ayni zamanda evde uzun süre kalıma bağlı olarak sıkılan çocuklara moral motivasyon olması için bu tabletlerle uzaktan eğitim görmekte olan öğrencilerimize destek olmak istedik.” Diye konuştu.

Etkinlik yapılan konuşmaların ardından tabletler başarılı öğrenciler dağıtıldı. Daha sonra, davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.