ANKARA (AA) - Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), Bartın'da kaliteli ve kesintisiz enerji için şehir merkezi dahil 4 ilçenin farklı köy ve mahallelerinde 189 personel, 45 araç ile şebekenin tamamını gözden geçirerek bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarına devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, il genelinde toplamda 134 milyon liraya ulaşan bütçeyle, arızaların gerçekleşmeden önlenmesi ve tüketicilerin rahat bir kış geçirmesi için yıl boyunca çalışmalarını sürdüren Başkent EDAŞ, 25 dağıtım trafosu, 112 alçak gerilim dağıtım panosu ve 6 beton köşk tesis ederek çalışmalarını sürdürdü.

Başkent EDAŞ montajını gerçekleştirdiği 21 hücre, 1434 direk ve 958 aydınlatma armatürüne ek olarak, 20 bina, 6 direk üstü trafo, 155 saha dağıtım kutusu ve 302 kilometre uzunluğundaki hattın bakımını tamamladı. Ayrıca şirket, 40,85 kilometre uzunluğunda yer altı kablosu ve 8,66 kilometrelik enerji nakil hattı tesis ederek alternatif hatlarla elektrik kesintilerinin önüne geçmeyi hedefledi.

Şirket, olağanüstü kış şartlarının neden olabileceği afet kaynaklı arıza ve kesintilere yönelik olarak da hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda Başkent EDAŞ, yoğun kar veya fırtına gibi atmosfer kaynaklı afetlere karşı hazırladığı afet aksiyon planlarıyla oluşabilecek arızaların en kısa sürede giderilmesi için gerekli araç bakımlarını tamamladı, arıza onarımında ihtiyaç duyulabilecek teknik malzemeleri ise lojistik hizmet merkezlerinde depoladı.

Ayedaş ve Toroslar EDAŞ ile birlikte Enerjisa Enerji’nin 3 elektrik dağıtım şirketinden biri olan Başkent EDAŞ, Bartın'a ek olarak Ankara, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak illerinde hizmet veriyor. Hizmet verdiği illerden birinde, yoğun kar, fırtına ya da sel gibi olağanüstü afetlere işaret eden meteoroloji tahminlerinin oluşması durumunda şirket, hizmet verdiği diğer illerden veya diğer Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nden destek ekiplerini teyakkuza geçirebiliyor.

Söz konusu meteorolojik tahminlerin gerçekleşmeye başlamasıyla Başkent EDAŞ, kesintisiz enerji için söz konusu destek ekiplerini ilgili araç ve ekipmanlarıyla en hızlı şekilde afet bölgesine intikal ettirebiliyor.