ANKARA (AA) - Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), kış döneminde Zonguldak'ta kesintisiz elektrik için şebekenin tamamını gözden geçirerek bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarına devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Başkent EDAŞ Zonguldak'ın muhtelif bölgelerinde 20 dağıtım trafosu, 2 güç trafosu, 72 alçak gerilim dağıtım panosu ve 9 beton köşk tesis ederek çalışmalarını sürdürdü.

Başkent EDAŞ, montajını gerçekleştirdiği 64 hücre, 2 bin 7 direk ve 1772 aydınlatma armatürüne ek olarak, 35 bina, 92 direk üstü trafo, 54 saha dağıtım kutusu ve 1483 kilometre uzunluğundaki hattın bakımını tamamladı.

Ayrıca şirket, 61,3 kilometre uzunluğunda yer altı kablosu ve 61,5 kilometrelik enerji nakil hattı tesis ederek alternatif hatlarla elektrik kesintilerinin önüne geçmeyi hedefledi.

Başkent EDAŞ, olağanüstü kış şartlarının neden olabileceği afet kaynaklı arıza ve kesintilere yönelik hazırlıklarını da sürdürüyor.

İl genelinde 322 milyon liraya ulaşan bütçeyle, arızaların gerçekleşmeden önlenmesi ve tüketicilerin rahat bir kış geçirmesi için yıl boyunca çalışmalarını sürdüren Başkent EDAŞ, kaliteli ve kesintisiz enerji için şehir merkezi dahil 8 ilçenin farklı köy ve mahallelerinde 329 personel, 134 araç ile şebekenin tamamını gözden geçirerek bakım, yenileme ve yatırım çalışmaları yapıyor.

​​​​​​​