Diyarbakır’dan Mardin Havalimanına gelecek yolcular toplu taşıma araçlarına ek bir ücret ödemeyecek. 


Diyarbakır Havalimanı tadilat çalışmaları nedeniyle 24.05.2021 ve 24.06.2021 arasında kapalı olacağından havalimanına bu tarihlerde yapılacak uçuşlar Mardin ve Batman Havalimanlarına yönlendirilmiştir. 


Diyarbakır, Mardin, Batman Valilikleri ve Belediyelerce bu süreçte, diğer illere uçuş için Diyarbakır’dan, Batman ve Mardin’e gidecek olan ve diğer illerden Diyarbakır’a gelmek üzere Batman ve Mardin’e iniş yapan yolcularımız için ulaşım imkanı sağlanması için çalışma yapıldı.


Ortak çalışma sonucunda, Diyarbakır-Batman ve Diyarbakır-Mardin arasında faaliyet gösteren toplu taşıma araçları, Mardin ve Batman Havalimanlarına da servis yapmaları yönünde karar alındı.


Vatandaşlarımız Batman ve Mardin toplu taşıma ücreti olan 25 lira dışında, bu illerde Havalimanları toplu taşıma hizmeti için ilave bir ücret ödemeyecektir. 


Diyarbakır’dan uçuş için Mardin ve Batman Havalimanlarına gidecek olan yolcular, Diyarbakır Otogarından kalkan Batman ve Mardin Taşıma Kooperatiflerini 25 lira karşılığında kullanabilecek. 


Aynı şekilde Batman ve Mardin Havalimanına inecek Diyarbakır yolcuları da aynı illerin Havalimanından bu toplu taşıma araçlarından faydalanabileceklerdir. 
Mardin Havalimanına ulaşmak için toplu taşıma konusunda sıkıntı yaşayan yolcularımız aşağıdaki telefon numaralarına ulaşabilirler.


Mardin Birlik Kooperatifi:  (0412) 226 37 37
                                               (0533) 224 52 75
                                               (0541) 467 46 19

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.