HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak son zamanlarda ilçede sık sık yaşanan elektrik kesintileri, yapılan çalışmalar, halkın şikâyetleri, kaçak elektrik cezaları ile ilgili bilgi almak için DEDAŞ Midyat İlçe Yöneticisi Rojin Temiz’i ziyaret etti.

Bağlar Mahallesinde son günlerde uzun elektrik kesintileri ile ilgili bilgi veren Temiz, buradaki çalışmaların müteahitin yıl sonuna kadar bitirilmesi gereken çalışmaları nedeniyle olduğunu belirtti.

Öte yandan Midyat’ta önceki yıllara göre yatırım konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Temiz,  Midyat’ta kayıp-kaçak elektrik oranının yüzde 40’lara kadar düştüğünü bildirdi. Temiz, bu oranın düşmesiyle elektrik kesintilerinin de düşeceğini ifade etti.

Halkın şikâyetleri konusunda yetkili mercilerin azami ilgi ve alaka göstermeleri gerektiğini belirten Altunkaynak ise, elektrik kesintilerinin planlı ve bilgilendirilerek yapılması gerektiğini, bu konuda hastaların ciddi sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

Ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür eden DEDAŞ Midyat İlçe Yöneticisi Temiz, halkın sorun ve şikâyetlerini direk kendilerine gelerek bildirmelerini istedi.

Haber: Süleyman Tunç