İSTANBUL (AA) - Knorr Gıda Pazarlama Direktörü Özge Özmen Kireççi, "Ramazan ayının bizim için yeri ve önemini geçmiş yıllarda yaptığımız kampanyalarla gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz. Ramazanın paylaşma geleneğini yaşatmak için sofraların baş tacı olan çorbaları hem ihtiyaç sahibi evlere hem de sokaklara taşıdık." dedi.

Knorr, Kadıköy'de iftar saatinde sıcak çorba dağıttı. Kadıköy sokakları, yaratıcı bir açık hava uygulamasıyla, iftar saatinde dumanı tüten çorba kokusuyla dolarken, Knorr da herkesi iftara davet ediyor. Uygulamayla birlikte 19 Nisan'a kadar iftar saatinde çorba ikramında bulunulacak.

Etkinlikte verilen bilgiye göre, Knorr, paylaşma ve dayanışma ruhuyla özdeşleşen ramazan ayında hem yardımlaşmak hem de ramazan coşkusunu yansıtmak için farklı bir çalışmaya imza attı.

Kadıköy rıhtımda devam eden açık hava çalışmasında duvara yerleştirilen dev kase görseli, iftar vakti dumanı tüterek sokakları çorba kokusuyla doldurdu.

Akşam işinden dönenlere, trafikte kalanlara, eve yetişmeye çalışanlara, "İlle de çorba" diyenlere İstanbul'un birçok ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle çorba ikram ediliyor.

Marka alana yerleştirdiği ramazan davulu ile de eğlenceli bir ilki hayata geçiriyor ve insanlara "Siz hiç davulun sesini gördünüz mü?" sorusunu yöneltiyor.

Ramazan davuluna vurdukça duvardaki dev çorba kasesine bağlı LED ışıkları yanıyor hem keyifli anlar yaratılıyor hem de "İftar Vakti Knorr Vakti" ramazan mesajı renkli bir şekilde ortaya çıkıyor.

Etkinlikte uygulamaya ilişkin bilgi veren Knorr Gıda Pazarlama Direktörü Özge Özmen Kireççi, şunları kaydetti:

"Ramazan ayının bizim için yeri ve önemini geçmiş yıllarda yaptığımız kampanyalarla gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz. Hem iftarda hem sahurda sofraların olmazsa olmazı nedir denildiğinde herkesin aklına aynı sıcaklık geliyor; çorbalar. Ramazanın paylaşma geleneğini yaşatmak için sofraların baş tacı olan çorbaları hem ihtiyaç sahibi evlere hem de sokaklara taşıdık.

Kadıköy sokaklarını iftar vaktinde çorba kokusuyla doldururken çorba ikramında bulunmayı da unutmadık. Ahbap aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşarak ramazan boyunca pişirebilecekleri çeşit çeşit çorba bağışında bulunduk. Her ramazanda olduğu gibi bu ramazanda da 'Knorr yanınızda' dediğimiz, daha çok paylaştığımız çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz."

- "Her sene ramazana özel ürün ve çalışmalara imza atıyoruz"

Kireççi, ramazan coşkusunu yaşamak ve yaşatmak için Kadıköy'de böyle bir etkinlik yaptıklarının altını çizerek, marka olarak her sene ramazana özel ürünlere ve çalışmalara imza attıklarından bahsetti.

Bu yıl da bu geleneği bozmadıklarını belirten Kireççi, şu ifadeleri kullandı:

"Sadece Kadıköy'de değil İstanbul’un birçok ilçesinde her akşam iftar saatlerinde işinden dönenlere, trafikte kalanlara, eve yetişmeye çalışanlara, iftarın olmazsa olmazı ille de çorba diyen herkese İBB iş birliğiyle çorba ikramında bulunuyoruz. Arkamdaki duvarda dev bir çorba kasesi görüyorsunuz. Bu kaseden iftar saatinde yayılan çorba kokusu ile tüm Kadıköy sokaklarını çorba ikramımızı tatmaları için stantlarımıza davet ediyoruz.

Ramazan coşkusunu yaşatmak ve ramazan şenliklerine tatlı bir gönderme yapmak amacıyla da vurdukça çorba kasemizi aydınlatan ramazan davulu ile de eğlenceli bir ortam yaratmayı amaçladık. Bunun yanı sıra paylaşmanın önemini hatırlatan bu ayda ihtiyaç sahiplerine çorbalarımızı ulaştırmak için sivil toplum kuruluşlarıyla da iş birlikleri yapıyoruz."

Vatandaşlar ikram edilen çorbaya yoğun ilgi gösterirken, uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.