EMITT, 30 Ocak – 02 Şubat 2020 tarihleri arasında dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 24’üncü kez ağırlayacak olan fuara Midyat Belediyesi de katılacak.

24. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü himayelerinde, Mardin’i en iyi şekilde tanıtmak için özel tasarımlı stant ile 6’ numaralı salonda alandaki yerini alacak. Artuklu, Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Midyat, Nusaybin, Ömerli, Savur ve Yeşilli ilçelerinin de katılacağı fuarda bölgenin doğal, kültürel ve yöresel zenginliklerinin tanıtılması hedefleniyor.

Midyat Belediyesi, Fuar süresince ilçenin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerleri ile turizm potansiyeli, görsel ve basılı tanıtım materyalleriyle en güzel şekilde sergilenip tanıtılacak.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Midyat ve bölgenin tanıtımına katkı sağladığına inandığını söyledi.

Şahin, “EMITT'in uluslararası alanda çok önemli ve etkin bir fuar. Dolayısıyla Midyat’ın sahip olduğu eşsiz tarihi, doğal, kültürel güzellikleri yeni işbirliği fırsatları sunan bu fuarda, yerli ve yabancı turizm sektör temsilcilerine tanıtmak istiyoruz. Midyat’ı ve turizm alanındaki önemli projelerimizi fuara katılacak yerli ve yabancı yatırımcılara anlatacağız. Katılımcılarla ilçemizdeki gelişmeleri değerlendireceğiz. Midyat Belediyesi olarak tanıtım çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlçemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz." dedi.

Bu yıl 30 Ocak- 02 Şubat tarihlerinde 24'üncüsü düzenlenen EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Yolları'nın kurumsal sponsorluğunda, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) iş ortaklığında İstanbul TUYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek.