Kaymakam Tekin Dundar ve Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, Midyat –Estel Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi açılışını gerçekleştirmelerinin ardından, ilk üye kayıtlarını gerçekleştirdiler.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in girişimleri sonucu ilçeye kazandırılan OSB’ nin ardından büyük uğraşları sonucu kazandırdığı ikinci büyük proje olan Midyat-Estel Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi faaliyetlerine başladı.

Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, açılışta yaptığı konuşmada, “Bugün ilçemiz adına hem istihdam anlamında, hem şehircilik anlamında önemli bir müessesenin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.


 

Kaymakam Dundar şöyle konuştu: “Midyat ilçemiz her geçen gün gelişiyor, nüfusu artıyor, ihtiyaçları artıyor. Mevcut Toplu İşyeri Kooperatifi işyerinin dükkânları esnafımıza yetmiyordu. Bu manda şehrin içinde kalmış, mahallelerin arasında kalmış birçok zanaatkârımız, esnafımız var. Yoğun bir iş talepleri olmuştu. Bu ihtiyacı giderme adına şehirciliğe bir katkı sunam adına, Belediyemiz ile beraber, Sayın Valimiz ile beraber, bir girişim başlattık. Mardin yolu üzerinde 170 bin metre kare alan üzerinde bir yer tahsis edildi.” Dedi.

İnşallah en hızlı şekilde bu işyerlerinin esnafımızla, zanaatkârlarımızla buluşturup onları daha güzel, daha müreffeh, daha fazla katma değer üretmek adına fırsatı vererek şehrimizin istihdamına gelişimine katkı sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaymakam Dundar, “Bu müessesenin biran önce faaliyete geçmesini istiyoruz. Bunun yanında Organize Sanayi Bölgemizin (OSB) kuruluşu tamamlandı. Bu tatbikî daha da büyük bir müessese… Onunda şuanda imar çalışmalarını başlattık. Yüklenici firmaya 90 gün süre verdik. İnşallah 90 gün süre zarfında bu imar çalışmaları da tamamlanıp Organize Sanayi Bölgemiz alt yapı noktasında eksiklileri tamamlanacak ve fabrika açmak isteyen yatırımcılarımıza hizmet vermeye başlayacak. Buda Midyat için bir kilometre taşı vasfından olan bir hizmet. Burada yapılan çalışmaların hepsi hiçbir taassuba girmeden her kurumun, her kuruluşun,  her kişinin elini taşın altına koymasıyla, memleketin yükünü sırtlamasıyla olan bir şeydir. İnşallah Midyat’ımızı hak ettiği noktalara hep beraber taşıyacağız. Tekrar bu müessesin açılışında emeği geçen bütün herkesi tebrik ediyorum. Rabbim utandırmasın, hayırlı uğurlu olsun. Bu anamda emeği geçen Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Milli Emlak personeline ve tüm emeği geçen arkadaşlara ben teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik’te, “Bulunduğumuz Kooperatif Küçük Sanayi Sitemiz 137 bin metrekare alandan oluştuğunu, 280 adet 216 metre kareden, 30 âdeti 108 metre kareden,  toplam 310 adet işyerimizden oluşacak, çok güzel ve modern bir sanayi sitesine kavuşmuş olacağız.” Dedi.

Çelik, “İlçemizin ihtiyacı, esnaf ve vatandaşlarımızın yenilikçi çevreye duyarlı modern site ile esnafımızı apartman altlarından, merdiven altlarından kurtaracak olan bu güzel sitemizde birlikte inşallah çok modern içinde sosyal donatıları olacak. Park, cami, kafe ve restoranların olduğu modern bir alana kavuşacak. İlçemizi bu sayede gürültü ve çevre kirliliğinden kurtarıp zanaatçılarımızın yaşam kalitesini artırarak ferah bir yaşam ortamına kavuşturacağız. Belediyemizin öncülüğünde tamamen esnaflardan oluşan bir yönetimle yola devam edeceğiz. Bu konuda çok yoğun çaba sarf eden çok kıymetli Belediye Başkanımız Veysi Şahin’e ve Kaymakamımız Sayın Tekin Dundar’ a hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.  Hayırlı uğurlu olsun” diye konmuştu.

Midyat –Estel Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Şen ise, “Ersin Şen, halkımızın hizmetine girmesi için 310 adet işyerimizin halkımızın hizmetine girmesini büyük bir heyecanla beklediklerini söyledi.  Şen, “Esnaflarımızla çıktığımız bu yolda bizlerden gerek maddi gerekse de manevi desteğini esirgemeyen Midyat’ımızın gelişmesinde ve ilerlemesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Midyat sevdalısı Saygıdeğer Belediye Başkanımız Veysi Şahin’e hepinizin huzurunda kooperatifimiz adına tekrardan teşekkür ediyorum. Öte yandan Sayın kaymakamımız Tekin Dundar’a da esnaflarımıza katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Midyat-Estel Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi MİDES düzenlenen törene, Belediye Başkan yardımcısı Masum Cengiz, Midyat İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Emirhan Erşan, AK Parti İlçe Başkan Vekili Abdulvahap Arbağ, HÜDA-PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, Şoförler Odası Başkanı Zeki Ayyıldız, sanayiciler ve sivil toplum kuruluşları ve davetliler katıldı.

Midyat-Estel Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi MİDES, Bağlar Mahallesi 12 Cadde No 9/B faaliyete başladı.