Bu kapsamda Midyat Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri, Midyat Belediyesi Abdulkadir Aksu Mikrofinans Şubesi ziyaret etti.

Başkan yardımcısı Şehmus İleri, ziyaretinde mikrofinans ve genel konularda Mikro Kredi Bölge Müdürü Pınar Özel Kaçmaz ve Mardin Mikrofinans Şubesi Feleknaz Kino ile istişarelerde bulundu.

Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri, burada yaptığı görüşmenin ardından, yaptığı açıklamada Midyatlı dar gelirli ev kadınlarına yönelik olarak, bu krediden faydalanmak isteyen girişimci kadınların, Midyat Belediye binasında arkasında bulunan Midyat Belediyesi Abdulkadir Aksu Mikrofinans Şubesi’ne başvurması gerektiğini kaydetti.

Pınar Özel Kaçmaz ise, Faaliyetlerine başlayan Midyat Belediyesi Abdulkadir Aksu Mikrofinans Şubesi, kadınların sosyal hayatın içinde daha aktif yer almaları ve kadın girişimci sayısının artmasına yardımcı olmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

Kaçmaz, “Proje kapsamında Midyat'ta bulunan dar gelirli kadınlara haftalık geri ödemelerle, başlangıçta 100 ile 1 bin 500 lira arısında değişen tutarlarda temel kredi, sosyal işletmecilik kredisi, küçük meblağlarda, işletme kredisi veriyoruz. Mikrokrediler alındıktan sonra, ticari potansiyel gösteren ve başarılı olma yolunda önemli adımlar atmış ve bunu kanıtlamış olan mikro girişimcilere de birinci yıldan sonra, temel krediyi yıllık arttıracak şekilde "girişimci kredisi" veriyoruz. Midyatlı kadınlarımız mikrokredi’den yararlanabilmeleri için merkezimize bekliyoruz.” Dedi.

Geçtiğimiz ay Midyat ilçesinde 97. mikrofinans şubesi açılışı gerçekleşmişti.

Mikrofinans şubesi açılışına Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aksu, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, kamu kurum müdürleri ve davetliler katılımıyla görkemli bir açılışla hizmete girmişti.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Öncüsü Prof. Dr. Aziz Akgül arasında protokol imzalanmıştı.

Midyat Gundem