Mardin’in Midyat ilçesinde Normalleşme sürecinin ardından üç işyeri faaliyet başladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında uzun süredir yeni işyeri açılamazken,  Normalleşme Planı kapsamında aynı günde ilçede yeni üç işyeri birden açıldı.

Midyat’ta yemek sektörü, pastane ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren işyerlerinin açılışı gerçekleşti.

Açılış törenleri yapılan işyerlerinde Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Kalender Savaş Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla açıldı.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, bugün ilçemize ayrı ayrı sektörlerde faaliyet gösteren işyerlerinin açılışı yaptıklarını, Belediye Başkanımızın ve kolluk birimi amir arkadaşlarımızla yaptıklarını söyledi.

Kaymakam Dundar, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ilçemizde de bir pandemi süreci yaşıyoruz. Ama inşallah normal hayata hep beraber adapte olacağız. Tabi ki hayat devam ediyor. Bir yanda salgın olmakla beraber, bizde yeni normale esnafımız yeni normale vatandaşlarımız alışacak. Üretmeye, kazanmaya, çalışmaya ülke olarak devam edeceğiz. Bu üç tane değerli esnafımıza da hayırlı bereketli kazançlar diliyoruz. Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın inşallah. Daha nice yeni işyerlerinin açılışıyla inşallah ilçemiz vatandaşlarımız güzel hizmetlere kavuşacak. Tüm esnafımıza hayırlı ve bol kazançlar diliyorum.” Diye konuştu.

Midyat İlçe Belediye Başkanı Veysi Şahin ise,  bugün gerçekten güzel bir gün olduğunu ifade ederek, Buda Midyat’ın hızlı bir şekilde büyüdüğünü inşallah il olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlediğimizin bir kanıtı. Bugün açılışını yaptığımız üç işyerinin sahiplerini kutluyorum. Tebrik ediyorum ve bol kazançlar dileyerek hayırlı kazançlar diliyorum.” Diye konuştu.

İlçede yemek sektörü Bolkes Döner, pastahane üzerine Çavuşoğlu 2.Şubesi ile enerji sektörlerinde Masumoğlu Enerji & Mühendislik, işyerlerinin açılışı gerçekleşti.