İSTANBUL (AA) - Radisson Collection markası, 2022'nin sonuna kadar 19 ülkede 32 otel ve resorta ulaşmayı hedefliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, konumları ve destinasyona özgün ikonik binalarıyla öne çıkan her otel, markanın imzası niteliğindeki yemek, yerel sanat ve etkinlikler sayesinde misafirlerine gerçek bir deneyim vadediyor.

Gelecek birkaç yıl içinde açılması planlanan yeni oteller, Radisson Collection'ın mevcut otellerinin başarısı ve mirasını temel alarak, markanın lüks hizmet segmentindeki konumunu da belirleyecek.

Yeni ve farklı mutfaklar keşfetmeyi, seyahatin olmazsa olmazı olarak gören Radisson Collection otellerindeki restoranlar, hem yerel misafirler hem de dünyayı dolaşan seyahat severlere yönelik sosyal destinasyonlar olarak tasarlandı.

Michelin yıldızlı Şef Eneko Atxa'nın mutfağı, Brüksel'deki Radisson Collection Hotel, Grand Place Brussels'da, Eneko Basque Brussels restoranda ve Radisson Collection Hotel, Magdalena Plaza Sevilla'daki Eneko Basque Sevilla restoranda hizmet veriyor.

Eneko Basque, Bask mutfağından lezzetler sunuyor. Bu yılın başlarında Radisson Collection Hotel, Gran Via Bilbao'nun açılışıyla birlikte yeni inovatif restoranı NKO by Eneko tanıtan Eneko Axta, geleneksel Bask ve Japon mutfaklarının ruhunu bir araya getiriyor.

İçinde bulunduğu otelle birlikte renovasyon sürecinde olan Lyon'daki Michelin yıldızlı restoran Les Loges, 2023'ün başlarında otelin kültür mirasına yapılan lüks dokunuşla yeniden açılacak olan Radisson Collection Hotel, Cour Des Loges Lyon ile birlikte yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Şef Anthony Bonnet ve ekibi sayesinde restoran Lyon'daki cazip destinasyonlardan biri haline geldi. Çarpıcı bir Floransa avlusunun içinde, 17 metre yüksekliğindeki göz kamaştırıcı bir cam kubbeyle çevrili olan Les Loges, Rönesans dönemi yemek kültürünün romantizmini en kaliteli Fransız malzemeleri ile uygulanan modern teknikle bir araya getiriyor.

Kısa süre önce açılan Mansard Riyadh, A Radisson Collection Hotel'de bu yılın sonlarında hizmet vermeye başlayacak New York'un Michelin yıldızlı Carbone Restoranının şubesi olarak markanın mutfak konusundaki imza mekanlarından biri olmaya hazırlanıyor.

- Meraklı gezginler yerel sanat ve kültürle buluşuyor

Radisson Collection otelleri, hem yerel hem de uluslararası düzeyde tanınmış sanatçıların eserlerine ev sahipliği yaparken, birçok otelin içinde bulunduğu binaların mimari mirasına da sahip çıkıyor.

Dekorasyonu ve ruhuyla yerel sanat ve kültürü yansıtan Radisson Collection otellerindeki her mekan, misafirlerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Yerel iş birlikleri sayesinde, misafirler, dantel işlemeden operaya, çanak çömlek işlerinden el sanatlarına kadar yerel sanatçılar ve zanaatkarların eserlerini görme şansı yakalıyor.

Dinamik şehirlerde bulunan Radisson Collection otelleri, özenle seçilen merkezi konumları sayesinde, gezginlerin araştırma ve keşfetme serüvenlerinde adeta bir sıçrama tahtası.

Radisson Collection'ın 2021'de lansmanı yapılan ve devam eden sanat etkinliği Global Art Series, Radisson Collection otellerinin ikonik konumlarını vurgulamak üzere sanatçılarla yapılan bir dizi iş birliği ile hayat geçirildi. Serinin ilk iş birliği, sanat illüstratörü Fei Wang ile yapıldı.

Sanatçının eserleri, Londra'daki The May Fair, A Radisson Collection Hotel ve Milano'daki Radisson Collection Hotel, Palazzo Touring Club Milan'da sergileniyor.Radisson Collection'ın yaptığı ikinci iş birliğinde, Radisson Collection Hotel, Gran Via Bilbao'yı mesken edinen sanatçı Rich McCor, oteli ve bulunduğu çevreyi dönüştürüp süsleyen özel yapım kağıtlar kullanıyor.

Rich McCor, sanat tekniğini Bilbao'nun yanı sıra Manchester, Berlin, Stockholm ve Kopenhag'daki Radisson Collection otellerini keşfederken de uygulamıştı.Radisson Collection'ın üçüncü iş birliğinin lansmanı ise sürrealist fotoğrafçı Minh T'nin eserlerine ev sahipliği yapan Radisson Collection Hotel, Palazzo Nani Venice'de yakın zamanda gerçekleştirildi.

Sanatçının, kanalın kıyısındaki Venedik otelinin bulunduğu Cannaregio bölgesine olan sanatsal bakışı şu anda oteldeki sergisinde ve sosyal medya aracılığıyla sergileniyor.Radisson Collection'ın Global Art Series etkinliği, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen kampanyası nedeniyle Ekim 2022'de Travel Weekly Magellan Ödüllerinde Altın Ödüle layık görüldü.

- Radisson Collection otelleri, popüler lokasyonlarda

Radisson Collection otelleri, Avrupa, Asya Pasifik, Orta Doğu ve Afrika'nın canlı ve hareketli destinasyonlardaki popüler lokasyonlarda yer alıyor. Çoğu 50 ila 250'den fazla odalı olan oteller, markanın, misafirlerine otantik yerel kültür ve tarih, yaşayan sanat ve tasarım ve baştan çıkarıcı gastronomi odaklı olağanüstü deneyimler sunmak üzerine şekillenen felsefesini yansıtıyor.

Öte yandan, bu yıl Radisson Collection Hotel, Berlin, Radisson Collection Hotel Gran Via Bilbao, Grand Hotel Brioni Pula A Radisson Collection Hotel, Radisson Collection Morina Hotel Tiran, A Radisson Collection Hotel, Radisson Collection Hotel Tallinn, Radisson Collection Hotel, Vadistanbul hizmet vermeye başladı.

2023'te ise Radisson Collection, Santa Sofia Milan, Radisson Collection Royal Astorija Hotel, Vilnius, Radisson Collection Hotel, Basilica Budapest, Radisson Collect Resort, Galle, Cour des Loges Lyon, A Radisson Collection'ın açılması planlanıyor.