DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da ilki düzenlenecek "Mezopotamya Coffee Festival ve Fuarı'nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Festival ve fuar, Dream Sales Machine (DSM) ile ALZ Grup iş birliği ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın (DTSO) desteğiyle 28-30 Ekim 2022'de Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

DTSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, bugüne kadar düzenledikleri fuarlarla önemli mesafeler katettiklerini söyledi.

Kentte fuarlar düzenlemeye devam edeceklerini ifade eden Kaya, Türkiye'nin büyük illerinde yapılan kahve festivalinin Diyarbakır'da yapılacak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Düzenlenecek festival ve fuarı çok önemsediklerini dile getiren Kaya, "Mezopotamya’da yaşamın başladığı, yerleşik hayata geçildiği bir yerde elbette kahveyi bunun dışında tutamayız." dedi.

ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz de gerçekleştirdikleri fuarlar hakkında bilgi verdi.

Mezopotamya Coffee Festival ve Fuarı'nın kendileri için bu yılın en heyecan verici etkinliklerinden biri olma özelliği taşıdığını kaydeden Alagöz, kahve festivalini İstanbul, Ankara, İzmir ve Bodrum'un ardından Diyarbakır'a kazandırmanın kendileri için büyük mutluluk olduğunu ifade etti.

Düzenleyecekleri etkinliğe değinen Alagöz, "Diyarbakır'ın ve bölgemizin sıcacık insanlarını ve kültürünü sıcak kahve kokusuyla harmanlayarak şehrimizde festival havası estirecek fuar, bölgemizin sosyal hayatına canlılık getirirken pek çok yeni iş bağlantısının kurulmasına da vesile olacak." değerlendirmesinde bulundu.

DSB Yönetim Kurulu Başkanı Alper Sesli de kahvenin Mezopotamya üzerinden İstanbul'a oradan da Avrupa'ya geçtiğini ve bu nedenle festivalin düzenlemesi için seçtikleri yerin doğru olduğuna işaret etti.

Toplantının ardından deneyimli ve ödülü baristalar kahve sunumu yaptı.