Mardin'in Midyat ilçesinde, 30 yıl önce PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu hayatını kaybeden 8'i çocuk 26 kişi için anma töreni düzenlendi.


Kayalıpınar Mahallesi'ndeki mezarlıkta gerçekleştirilen tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Midyat İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz’ ın yaptığı dua ile devam etti. 
Anma törenine, Midyat İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, 14. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürcan Sezengöz, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Koç kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Taekwondo Şampiyonasında Depsaş Enerji Rüzgarı Esti Taekwondo Şampiyonasında Depsaş Enerji Rüzgarı Esti


Kaymakam Ömer Faruk Özdemir 4 Ekim 1993 tarihinde aralarında 8 çocuğun da bulunduğu 26 vatandaşın katledildiği elim saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini anımsatarak, acıları paylaştıklarını ve her zaman yanlarında olduklarını kaydetti. Katliamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diledi.


Kayalıpınar mahalle muhtarı Hüseyin Ağırman da saldırıda yakınlarını kaybettiğini belirterek, olayın ardından yaşadıkları acıları anlattı.


Kaymakam Özdemir ve protokol üyeleri, daha sonra şehit Jandarma Er Fatih Yeniay'ın Gelinkaya Mahallesi'ndeki evi ve 15 Temmuz şehidi Velid Bekdaş'ın ailesini ziyaret etti.


Mahalle sakinlerinden İzzettin Ağırman da saldırıda amcalarını ve yengelerini kaybettiğini anlatarak, terör saldırısı ve sonrasında yaşadıkları acıları paylaştı.

Kaymakam Özdemir ve Protokol üyeleri daha sonra, Şehit Jandarma Er Fatih Yeniay’ın Gelinkaya mahallesindeki baba ocağını ve 15 Temmuz Şehidi Velid Bekdaş'ın baba ocağını ziyaret edildi.