Mardin'in Midyat ilçesinden Özel Harekat Polis Memuru Velid Bektaş, 15 Temmuz gecesi FETÖ hainleri tarafından Gölbaşı Özel Harekat Müdürlüğü'ne atılan bombada şehit olmuştu.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koruma Kurulu olarak, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Düzenlenen programda Başsavcı Olgun, 15 Temmuz Şehidi Özel Harekat Polisi Velid Bektaş’ın mezarını ziyaret edildi. Şehidin mezarı başında, Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Bektaş’ın baba evi ziyaret edildi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" konulu fotoğraf sergisi gezilerek, düzenlene konferansa katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, şehidin mezarı başında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak 15 Temmuz Şehidimiz Özel Harekat Polisi Velid Bektaş’ şehidimiz kabrine ziyaret ettiklerini söyledi.

Başsavcı Olgun, “Tabii 15 Temmuz’un yıl dönümü sebebiyle böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu kardeşimiz 15 Temmuz günü özel harekat a ta yapılan saldırıda şehit olmuştu. Makamı ali olsun, Allah devletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu vesileyle hatta bizde yıl dönümünde hem tekrardan bu bilinci ayakta tutmak, hem de vazifemizi yerine getirmek amacıyla mezarlık ziyaretimizi yaptık.” Dedi.

Düzenlenen programa, Midyat Denetimli Serbestlik Müdürü Habil Kanoğlu ve Denetimli Serbestlik personeli eşlik ettiler.