Mardin Midyatlı Muhtarlar YÖK tarafından  Verilecek Akademik Eğitimi Olumlu Buldu

Muhtar Akademisi konusundaki protokol kapsamında, 81 ildeki tüm devlet üniversitelerinde 50 bin 376 muhtara, kırsal ve kentsel olmak üzere 28 başlıkta eğitim verilecek. Muhtarlara, Türk idari yapısı, anayasa ve insan hakları, resmi yazışma usul ve esasları, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetle mücadele, kamu kurumlarıyla ilişkiler, afet ve acil durum eğitimi gibi konular akademik eğitim verilecek.

Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan mahalle muhtarları verilecek akademik eğitimden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, teşekkürlerini bildirdiler. Midyat ilçesinde merkez ve kırsal mahallede 72 mahalle muhtarı bulunuyor.

Şenköy Mahalle Muhtarı Hasan Şenköylü, İçişleri Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla "Muhtar Akademisi" ile özel güvenlik eğitim programları konusunda iş birliği protokolleri imzalanmasından dolayı, son derece olumlu olduğunu söyledi.

Şenköy Mahalle Muhtarı Hasan Şenköylü

Şenköylü, “Muhtarlar açısından olumlu bir gelişme olduğunu görüyorum. Bunun için yapılan çalışmalar neticesinde gerek ben gerekse de muhtar meslektaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum. Muhtarlarımız bilgi konusunda son derece faydalı bir çalışma olacağını düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Harmanlı Mahalle Muhtarı Necmettin Aktürk

Harmanlı Mahalle Muhtarı Necmettin Aktürk ise, “sağlık, güvenlik, emniyet konularında verilecek eğitim bizim ve halkımız için iyi olacak. Dört dönemdir muhtarlık yapıyorum, Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ ya çalışmalarında başarılar dilerim. YÖK ile yapılan protokolden ve katkılarından dolayı tebrik ederim.”

Kayalıpınar mahalle muhtarı Hüseyin Ağırman’da, “YÖK ile yapılan eğitim işbirliği muhtarlar için çok faydalı olacak. İllaki bu eğitimin faydası olacak. İçişleri Bakanımıza bu çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.  

Kayalıpınar mahalle muhtarı Hüseyin Ağırman

Selahattin Erol / Midyat