Midyat’ta YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı. Aileler, çocuklarını okulların dışında bekledi.

 Midyat Belediyesi, İlçemizin girişlerinde YKS'ye girecek olan öğrencilerimize yönelik adres tarifi, ulaşım desteği sağlamak amacıyla, huzurlu bir sınav ortamı için sınav yapılan okullarımızın etrafında devriye ve denetim çalışmaları yaptı.

Beyaz Masa ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, adayları yönlendirdi. Zabıta ekipleri, sınava geç kalanları motosiklet ve araçla okula yetiştirdi.

Adaylar, yapılan kontrollerin ardından sınava gireceği salonlara alındı.

Ahmet Arık ilk defa YKS sınavına gireceğini kaydederek, bilgisayar bölümü ve yazılım teknoloji okumak istediğini söyledi.

Oğlunun sınava getiren Servet Arık ise, “inşallah gönlünden geçen üniversiteyi kazanır. Sınava girecek herkese başarılar diliyorum. Aşırı derecede çalışanların emeği zayi olmadan istedikleri yerleri kazanırlar.” Dedi.

Sınava giden Hasan Gündüz ise, “Bilgisayar mühendisliğini okumak istiyorum. bir yıldır çalışıyorum. Gecemi gündüzüme kattım. İnşallah çabamız boşa çıkmaz.”

Şevval Çelik, “biraz heyecan var. Heyecanımı yenmeye çalışıyorum. Milli Savunma Üniversitesinde havacılık bölümü okumak istiyorum.”

Mustafa Altunkaya’ da, “çok Sayısal bölümden inşallah Eczacılığı kazanırım.” Dedi.