İSTANBUL (AA) - TEMA Vakfı, yeni yıl için anlamlı ve ekonomik bir hediye vermek isteyen kişiler ve kurumları fidan bağışı yapmaya çağırdı.

Vakıftan yapılan açıklamada, Ali Nihat Gökyiğit ve Hayrettin Karaca'nın 1992 yılında çıktığı yolda, Vakfın 1 milyonu aşkın gönüllüsünün ve bağışçıların desteğiyle 30 yıldır çalıştığı kaydedildi.

Vakfın bugüne kadar 27 bin futbol sahası büyüklüğündeki alanda 23 milyondan fazla fidanı ve 22 bin futbol sahası büyüklüğünde alanda 700 milyon meşe palamudunu toprakla buluşturduğu bilgisi verildi.

En değerli hediyenin yaşanabilir bir gelecek olduğuna vurgu yapılan açıklamada, fidan bağışlarıyla yeni yıla yeşil bir başlangıç yapılması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, iyiliğin, umudun, bilginin ve sevginin paylaşarak çoğalacağı belirtilerek "Siz de daha yaşanabilir bir gelecek için tema.org.tr üzerinden fidan bağışında bulunarak alacağınız sertifikalarla hem sevdiklerinizin, iş ortaklarınızın, çalışanlarınızın ya da müşterilerinizin yeni yılını kutlayabilir hem de evimiz olan doğaya sahip çıkabilirsiniz." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin 81 ilinde TEMA Vakfı bağışçıları sayesinde oluşturulan en az bir orman bulunduğuna vurgu yapılan açıklamada, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç'ın ifadelerine yer verildi.

Ataç, geri dönüşü olmayan bir noktaya gelindiğini belirterek "Bu gidişatı değiştirmek için hala bir şansımız var. Biliyoruz ki iklim kriziyle mücadelede ağaçlandırma çalışmalarının etkisi çok büyük. 2021 yılında hepimizin yüreklerini yakan orman yangınlarını hatırlıyoruz. O günlerde bir kere daha, ormanın ve doğanın bizim için değerini anladık. Hem var olan ormanlarımızı korumamız ve yaşatmamız hem de ülkemize yeni ormanlar kazandırmamız gerektiğini artık çok daha iyi biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.