İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik STK'ları Platformu tarafından "Yeni Medya Algısı" konusunun ele alınacağı Genç Türkiye Forumu Mardin'de gerçekleştirilecek.

Platformdan yapılan açıklamaya göre, 81 ilde hayata geçirilmesi planlanan Genç Türkiye Forumu'nun üçüncüsü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gençlerin katılımıyla 29 Ekim'de yapılacak.

Mardin'de düzenlenecek forumda, Türkiye genelinde "Yeni Medya Algısı" konusu üzerine gençlerle gerçekleştirilen anket sonuçları, yine gençler tarafından çalıştayda ele alınacak.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'tan gençlerin katılacağı Genç Türkiye Forumu, 15 moderatör eşliğinde çalıştay yapılarak gerçekleştirilecek.

Her geçen gün kullanıcı kazanan yeni medya mecraları ve çözüm önerilerine yer verilecek çalıştaydaki müzakere oturumuna, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan'ın da konuk olması bekleniyor. 2 bin başvurunun ardından programa davet edilen 300 gencin çalıştay oturumunda oluşan fikir ve yorumları, müzakere oturumunda konuklarla paylaşılacak ve mikrofon yine gençlere uzatılacak.

Geçtiğimiz aylarda Ege ve İç Anadolu bölgelerinde düzenlenen Genç Türkiye Forumu'nda, "Yurt Dışı Algısı" ve "Mülteci Algısı" konuları ele alınmıştı.

Forum, Türkiye'nin tüm bölgelerinde tamamlandığında elde edilen bilgiler rapor haline getirilecek.