Mardin’in Midyat ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

Midyat Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, İçişleri Bakan Danışmanı Fevzi Sevgili, Kaymakam Ahmet Solmaz, Garnizon Komutanı Albay Nuri Işık, Belediye Başkan Vekili Hasan Özmen, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Protokol, törenin ardından Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Türk milleti engin devlet tecrübesini ve diğer toplulukları örnek olan hayat felsefesini günümüze kadar taşıdığını söyledi.

Kaymakam Solmaz, “Birlik, beraberliğine ve bağımsızlık lığına kast edenleri cevap verecek noktasında Atatürk’ün önderliğinde büyük bir kurtuluş mücadelesi veren bu millet cumhuriyetin ilanıyla emin ve kararlı adımlarla tarih sahnesindeki yürüyüşüne devam etmektedir. Buradaki heyecan ve gururu 99. Yılında yeniden hissetmekte ve bu sevinci milletçe hep birlikte yasamaktayız.” Dedi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemine binaen okudukları şiirlerin ardından, koro,  Türkçe ve Kürtçe türkü ve halaylar eşliğinde coşkuyla kutlandı. İçişleri Bakan Danışmanı Fevzi Sevgili, Kaymakam Ahmet Solmaz, Garnizon Komutanı Albay Nuri Işık, Belediye Başkan Vekili Hasan Özmen öğrencilerle halay çekti. Renkli görüntülere sahne olan kutlamalar Kaymak öğrencileri tebrik etmesi ile son buldu.

Selahattin Erol