Midyat Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçe halkına aşure ikramında bulunuldu.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Muharrem ayının birlik ve beraberliğin daha çok pekişeceği bir ay olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Veysi Şahin, " Mübarek Muharrem ayının 10. günü nedeniyle Belediyemizce Aşure etkinliğine katıldık. Yaptırdığımız aşureleri Kuyumcular Çarşısı ve Estel Dörtyol’da kurduğumuz stantlarda yüzlerce vatandaşımıza aşure ikramında bulunduk. Başta Hz. Hüseyin olmak üzere Kerbela’da şehadete yürüyen tüm ehlibeyti rahmetle yad ediyor, aşure gününün tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.” Dedi.

Aşure dağıtım etkinliğine, Belediye Başkanı Veysi Şahin’in yanı sıra, Belediye Başkan yardımcıları Abdurrahim Çelik, Masum Cengiz, Ali Alptekin, Özel kalem Müdürü Halil Polat, Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, Zabıta Müdürü Ahmet Bayar, Kent Konseyi Üyeleri, Birim Müdürleriyle, ve Belediye Personeli eşlik etti.