Midyat İlçesinde 10 Kasım Anma Programı Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Mardin'in Midyat ilçesinde düzenlenen töreniyle anıldı.

Sabah saatlerinde Hükümet Konağı Meydan'ındaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ile başlayan törenler Kocatepe İlk Öğretim Okulu salonunda devam edildi. Saat 09.05'de sirenlerin çalınmaya başlamasıyla birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Midyat'ta da hayat durdu. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu Midyat'taki anma törenleri çeşitli etkinliklerle devam etti.

Anma törenlerine, Kaymakam Hüseyin Tekin, Midyat Garnizon Komutanı İstihbarat Albay Ebubekir Oğuz Utku, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Müftüsü M. Şafi Bilik, Morgabriel Manastırı Metropolit Samuel Aktaş, daire amirleri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.

Türk Atatürk" konulu sunum, katılımcılara tarihi bir yolculuk yaptırdı.

Atatürk'ün hayatı ve Kurtuluş Savaş'ının anlatan sunumu yapıldı. Atatürk ile ilgili çeşitli slayt gösteriminin yapıldığı tören, öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisinin sunulması ve Atatürk'ün sevdiği şarkılarının seslendirilmesiyle sona erdi.