Hükümet Konağı önünde toplanılarak Ulucami Mahallesinde, darbe girişimi sırasında Ankara Özel Harekât Daire Başkanlığı'na yapılan hava saldırısında şehit düşen özel harekat polisi Velit Bekdaş'ın mezarı ziyaret edildi.

Etkinliğe Midyat Kaymakam Vekili Dargeçit Kaymakamı Rızvan Eroğlu, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, kurum amirleri, sivil toplum temsilciler, şehit yakınları, gazi ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik ve Din görevlilerince Şehit Bekdaş’ın mezarı başında Kur’an’ı-ı Kerim tilavetinin ve duanın okunmasının ardından, öğle namazını müteakip Hacı İsa Cengiz Camii’nde şehitlerin ruhu için Türkçe, Arapça ve Kürtçe mevlidi şerif okundu. Okunan hatmi şeriflerin ardından vatandaşlara lokum ve gül suyu dağıldı.

Cami çıkışında Kaymakam Rızvan Eroğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm şehitlerin ruhuna mevlidi şerif ve dualar okunduğunu belirterek,” Rabbim kabul eylesin. Bugüne mütakip akşam yine programlarımız devam edecek. Midyatlı hemşerilerimizi bu programa davet ediyorum. Bu günler milli birlik ve beraberliğimizi vurgulamak hainlere karşı gücümüzü perçinlemek için fırsat bildiğimiz günler. Kardeşliğimizi pekiştireceğimiz günler. Rabbim bir daha böyle kötü günler bizlere yaşatmasın. Ama olurda bize böyle bir kötülük yapmak isteyen olursa da bu milletin şehadete bu kadar hevesli millete buna geçit vermeyeceğini cümle alemin bilmesini isteriz.”  Dedi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 3. Yılı oluğunu anımsatarak, “ Ben ö gün Ankara’daydım ve şehit kardeşimizin cenaze namazını o özel harekatta kıldık. O zaman Midyatlı kardeşlerimiz ile yolcu ettik. Mekanı cennet olsun. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bir andayız. Allah’ın izniyle bu birlik ve beraberliğimiz devam edecek. Velid Bektaş kardeşimiz ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Gazilerimize de ben ve Midyat halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz. “ diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz’ da “ bizler kamu görevlisiyiz. Bu münasebetle birçok yerde görev yapmaktayız. Midyat’ın belki de maruf olan birçok özelliği olan bunların bence en önemlisi bir şehidi barındırmasıdır. Bu vesile ile başta Velid Bektaş olmak üzere, onun şahsında 15 Temmuz da şehit olan, gazi olan ve vatan uğruna mücadele eden herkesin tebrik ediyorum. Allah bu günleri tekrardan yaşatmasın. Ola ki yaşansa da tekrardan bu milletin feraseti ile inayeti ile bize lütufta bulunur inşallah.” Dedi.

Daha sonra ilçe protokolü, şehit polis Velit Bektaş’ın baba evi ziyaret edildi. Burada Şehidin babası gelen konukları ağırladı. Belediye Başkanı Şahin, burada şehidin adını alan yeğeni okula başlamasıyla burs vereceklerini kaydetti. Ayrıca şehidin kız kardeşine de belediye de çalışma sözü verdi.

İlçe sakinlerinden, Faruk Akıncı isimli gençte, “15 Temmuz hain darbe girişimini bozduğumuz gündür. Bundan dolayı, şehitlerimiz olduğundan dolayı biraz hüzünlü, birazda gururluyuz.” Dedi.

Gün itibari ile Belediye Parkında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında fotoğraf ve resim sergisi ziyaret edilecek.  Halk koşusu düzenlenecek. Vatandaşların duygu ve düşünceleri paylaşacakları “15 Temmuz Anı Defteri” açılacak. 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece yarısını gösteren 00:13’te ise ilçedeki bütün camilerde sala okunacak.