Midyat’ta 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü 5.yıl dönümü nedeniyle Hükümet Konağı Bahçesinde etkinlik düzenlendi.

15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü kapsamında; FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan polis memuru Velit Bekdaş’ın, Ulucami mahallesindeki bulunan Hacı İsa Cengiz Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret edilmesi ve duaların yapılmasıyla başladı. 

Ardından, Kaymakam Tekin Dundar ve diğer protokol üyeleri şehidin mezarına karanfil bıraktı.

Programda daha sonra Hacı İsa Cengiz Camisi'nde demokrasi şehitleri için Türkçe, Arapça ve Kürtçe mevlit programı düzenlendi.

Dundar ve beraberindekiler şehit Bekdaş'ın Yunus Emre Mahallesindeki ailesini ziyaret etti.

Şehit babası Abdulkadir Bekdaş'a başsağlığı dileyen Dundar ve beraberindekiler, aile fertleri ile görüştü.

Dundar daha sonra Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Fatih Akbulut ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce geçen sene düzenlenen saldırıda şehit olan inşaat mühendisi Mazlum Gözenoğlu'nun aileleri ile bazı gazileri evlerinde ziyaret etti.

Midyat Belediyesi tarafından, 15 Temmuz Koşu düzelendi. Ardından

Yapılan Halk yürüyüşü ile devam etti.

Hükümet Konağı önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Midyat müftülüğünce görevlendirilen hafızlar tarafından Kuran'ı Kerim okundu.

Ardından İlçe Kaymakamı Tekin Dundar ve Belediye Başkanı Veysi Şahin, günün anlam ve önemi ile ilgili birer konuşma yaptı. Programda ilçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim de bir vaaz sohbeti gerçekleştirdi.

Gece de konuşan İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıkan, iradesine sahip çıkan ve imanlarıyla hain darbe girişimi karşısında duran ve bu duruşlarıyla şahadete giden 252 vatan evladını rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, "Milletimiz, bütün dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durarak ülkesine, demokrasiye, Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve Meclisine sahip çıkan milletimiz, hainlik içerisinde olan alçaklara, ihanet çetesi ve işbirlikçilerinin hedeflerine ulaşmalarına engel olmuşlardır." dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının canlı olarak verildiği program daha sonra hain darbe gecesini anlatan sinevizyon gösterisi ve öğrencilerin şiirlerini okuması ile devam etti.  Programda 7'den 77'ye her yaştan vatandaşlar bir araya gelerek, gece geç saatlere kadar nöbete katıldı. Saat 00.13’te tüm camilerden sala okunması ile program son buldu.

Selahattin Erol