Midyat Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törene, Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, Garnizon Komutanı Albay Türker Tuna, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, askeri mülki erkan, kamu kurum temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gazi ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Tekin Dundar, Garnizon Komutanı Albay İlker Tuna ile Belediye Başkanı Veysi Şahin’in anıta çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesiyle devam etti.

Burada düzenlenen törenin ardından, Milli İrade ilkokulu/ortaokulunda konferansa salonunda düzenden programla devam etti.

Midyat Telkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu program, günün anlam ve öneminin belirten konuşmaların ardından, şiirlerin okunması, Çanakkale Savaşları kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın belgeseli gösteriminin ardından sona erdi.