Midyat Kadın Dayanışma Platformu ve Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in eşi Tülin Şahin tarafından bir otelde düzenlenen program düzenlendi. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sürdü.

Midyat Belediye Başkanın eşi Tülün Şahin, ihtiyaç sahibi Ailelere destek olmak, sevindirmek, dertleriyle dertlenmek amacıyla Ocak ayı içerisinde bir kampanya başlattıklarını, ancak; 9 Ocak günü Barış pınarı harekatı bölgesinde görev yapmakta olan ve bombalı saldırı sonucu, şehit olan Uzman Onbaşı Fatih Akbulut'un şehadet haberi nedeniyle programı ertelediklerini söyledi.

Tülin Şahin şöyle konuştu, “Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde, Şehitlerimizin aziz ruhuna armağan edilmek üzere düzenlemiş olduğumuz Mevlit programında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle, güzel vatanımızın birlik ve bütünlüğü ile milletimizin huzuru, vatan, bayrak, ezan, namus ve mukaddesat uğruna canlarını feda eden başta Midyatlı evladımız şehit Uzman Onbaşı Fatih Akbulut olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anar, yaralı gazilerimize Yüce Allah’tan Şifa diliyorum.” Dedi.

Kadın, ailenin ayrılmaz bir parçası olduğunu sözlerine ekleyen Şahin, “Kadınlar için sadece ev işlerini yapan, çocuklarına bakan gibi bir ayrım uygun ve doğru değildir. Kadınlar, üretimde, iş dünyasında, yönetimde, hayatın her alanında aktif olarak yer almalıdır. Bir şehre kıymet biçen, renk veren, yol çizen kadındır. Kadınlar; Anne olarak, eş olarak, kardeş olarak, evlat olarak, hepsinden önce ve en önemlisi insan olarak hayatımızın ayrılmaz bir parçası ve toplumumuzun birleştirici, yönlendirici ve koruyucu unsurlarıdır. Başta, bu salonda bulunanlar olmak üzere, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaşmamızda katkılarını ve desteğini esirgemeyen herkese şükranlarımı sunarım. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Tülin Şahin, şehit annelerine ve İlçe Jandarma’da görevli bayan Astsubay Özlem Kaya ay yıldızlı gümüş plaket takdim etti.

Midyat Kadın Dayanışma Platformu Başkanı Vatfa Fatoş Kutlu ise, bütün kadınların bir çiçek olduğunu ifade ederek, program katılanlara ayrıca teşekkür etti.

Midyat Kadın Dayanışma Platformu, yardıma muhtaç aileleri ziyaret ederek, hazır giyim ve ayakkabı yardımında bulunmuş birçok aile sevindirmişti.

Program daha sonra, yapılan duaların ardından davetlilere; karanfil dağıtıldı. Ardından, mazereti nedeniyle, programda bulanamayan Belediye Başkanı Veysi Şahin'in mesajını okundu.