Belediye Başkanı Veysi Şahin; Yenilenen Başkanlık Binasın Meclis Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, göreve geldiği günden bu yana geçen 2 yıllık çalışmalarını ulusal, yerel basınla ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak paylaştı.

31 Mart yerel seçimlerinin 2'nci yılı dolayısıyla, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in verdiği sözleri hayata geçirmesini konu alan faaliyetler, basılan dergi ve çalışmalar paylaşıldı. Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan canlı yayın çok kısa zamanda birçok sosyal medya kullanıcısına ulaştı.

Başkan Şahin,  göreve geldiği günden bu yana geçen 2 yıllık sürede, Midyat halkına seçimden önce verdiği vaatlerin büyük bir kısmını gerçekleştirdi. Kadın, çocuk, genç, yaşlı ve engelli gibi neredeyse toplumun her kesimini içeren projelerini, başkanlığının ilk iki yılında gerçekleştirdi.

Şahin’in seçimden önce verdiği vaatlerin kısa zamanda hayat bulması, Midyat halkının beğenisini ve ilgisini topladı.

Güzel ve başarılı olan programda, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Belediye Başkan yardımcıları Metin Kutlu, Abdurrahim Çelik, Masum Cengiz, Seyfettin Taş, Belediye Birim Müdürleri ve çalışma ekibi katıldı.

Başkan Şahin’in vücut bulan çalışmaları ayrıca, basılı ve görsel olarak kamuoyuna sunuldu. Programları kapsamında basın mensuplarının 2 yıllık çalışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

İşte satır başları:

Şeffaf Belediyecilik anlayışı ile yola çıktık:

Göreve geldiği günden beri gerçekleştirdiğimiz ihaleleri;  ilk defa elektronik ihale yöntemi yapıldığını söyledi. Başkan Şahin, “İhalelerin 24 ile yüzde 44 oranında kırım ile gerçekleştirildi. Göreve geldiğimiz günden beri ihalelerimizi şeffaf ve hesap verilebilirlik ilkesiyle açık ihale yöntemiyle gerçekleştirdik. Kırımlar yüzde 24 ile yüzde 44 arasında değişiyor. İhale aşamasında denetimlerimiz ve kontrolörlük hizmetlerimiz en üst düzeyde tutuyoruz” dedi.

Bir yıllık kira bedeli ile yeni hizmet kampüsü yaptık

Başkan Şahin, “Belediyeye ait, makine ikmal ve diğer hizmet birimlerinin farklı alanlarda kiralık binalarda hizmet vermesinin belediyeye hem kira yükü hem hizmet koordinasyonunda sıkıntılara neden olmuştu. Bizde, “85 bin metrekarelik atıl durumdaki arsa üzerinde, yeni hizmet kampüsü inşa ettik. Midyat Belediyesi Makina İkmal Hizmet Kampüsünü ve ona bağlı birimler bir kısım idari birimleri buraya taşıdık. Kampüsü bir yıllık kira bedeli ile belediyeye kazandırdık.” Şeklinde konuştu.

Midyat Spor Kompleksi

Midyat Belediyesi Spor Kompleksi yapımında sona gelindiğini ifade eden Başkan Şahin, “Turizm ilçesi olan, Diller ve Dinler Kenti Midyat Şehrimiz, spor turizmi konusunda da canlanmasına katkı sağlayacak bir kompleks yaptık. 47 dönüm alan üzerindeki tesisimiz yarı olimpik, açık ve kapalı yüzme havuzu, Futbol, Voleybol, Basketbol, Tenis ve Semt Sahaları, Paten, kayak pistleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu alanları, fitness ve spor alanları ile dinlenme alanları ile donanımlı olacak” dedi.

Askeri Lojman ve Karakol Kültür Merkezi Olacak

İlçe merkezinde bulunan jandarma karakolu ve lojmanlarının kültür merkezi olacağını kaydeden Şahin, “ 8 bin 900 metrekare alana sahip alanın kültür merkezine dönüştürülerek çok amaçlı konferans salonu, sinema salonu, lokal, açık ve kapalı otopark, kütüphane, sergi salonları ile donatılacak.”

Tarihi sokaklar sanat sokaklarına dönüştürülecek

Maiate yer altı şehri kazılarına başladıklarını, kazı ve restorasyon evini hizmete soktuklarını ve tarihi sokakların aydınlatma çalışmaları tamamladıklarının altını çizen Başkan Şahin, “Tarihi sokakları sanat sokağına dönüştüreceğiz. Şehre renk katan, kültür turizminde çekim oluşturacağına inandığımız, unutulmuş ve kaderlerine terkedilmiş sokaklarımızı restore ederek ve aslına uygun düzenleyerek sanat sokağına dönüştüreceğiz. İlçeye kazandırdığı meşhur konaklar ve taş işlemeciliğiyle adından söz ettiren Süryani Taş Ustası İbrahim Şabo’nun ismini vererek ölümsüzleştirdik.” dedi.

Başkanlık maaşımı engelli öğrencilere burs, makam aracı evlenecek çiftlerin hizmetine verildiği kaydeden Şahin, “Seçim meydanlarında verdiğim söz ve vaatleri yerine getirdim ve getirmeye devam edeceğim. Başkanlık maaşımı engelli öğrencilere burs veriyorum. Kızlar önceliklidir. Belediye başkanlık makam aracını da evlenecek çiftlerin hizmetine veriyoruz.”

Sosyal Market, “Yoksa Al, Varsa As”

İhtiyaç sahibi vatandaşların giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla açılan Sosyal Market, aracılığıyla ayda 300 vatandaşa giyim yardımı yapıldığını belirten Şahin; “İhtiyacın Varsa Al, İhtiyacın Yoksa As” sloganı marketimiz açtık. Vatandaşlarımız ihtiyaç fazlası giyeceklerini getirip asıyor, ihtiyacı olan vatandaşlarımız da giyim ihtiyaçlarını alıyor. Her geçen gün marketimizden yararlananların sayısı artıyor” diye konuştu.

Şehrin içindeki çarpık görüntüleri kaldırılacak

Yeni semt pazarları kurarak, köyden gelen vatandaşların organik ürünlerini hijyenik bir ortamda satma imkanı saplayacaklarını kaydeden Başkan Şahin “ Köylülerimiz ilçe genelinde sokak ve cadde kenarlarında ürünlerini satıyor. Bu hem çirkin ir görüntü sergiliyor hem hijyenik değil. Yol kenarında yaz aylarında satılan kavun, acurlar içinde otantik alanlar oluşturacağız. Vatandaşımız ürününü güzel bir ortamda satsın. İlçe girişlerinde ve çevresinde bulunan taş ocakları da bir çatı altında toplamayı, tamircileri de 2. Sanayi sitesinde bir araya getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Midyat-Estel arası tramvay

Midyat-Estel kesimi arasında nostaljik bir tramvay hattını devreye sokacaklarını aktaran Başkan Şahin “Doğalgaz ve diğer kurumların alt yapı çalışmalarını tamamlamasını bekliyoruz. Biter bitmez nostaljik tramvay hattını devreye sokacağız. Estel kesimindeki Köşk Meydanı kenarında bulunan betonarme adayı kaldırıp esnafımıza taştan işyeri hazırlayacağız. Köşk meydanı kent meydanı olarak halkımızın hizmetine girecek.” şeklinde konuştu.

İşadamlarımızı yatırıma davet ediyor

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde ve Türkiye genelinde Midyatlı zengin iş insanlarının bulunduğuna vurgu yapan Başkan Şahin “ İlçemizde Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ve Tekstil Merkezini ve Yeni Sanayi Sitesi kuruyoruz. Dışarıda bulunan Midyatlı İş İnsanlarımız buraya yatırım yapmaya davet ediyoruz. Yatırım yapacak olan hemşerilerimiz hem kendileri kazanacak hem de doğup büyüdükleri topraklarda istihdam yaratarak ilçemizin kalkınmasına destek olacak.”

Küçük otantik Midyat projesi

İlçede 240 dönüm alan üzerinde TOKİ işbirliğiyle  otantik bir Midyat projesini hayata geçireceklerini ifade  Başkan Şahin “TOKİ iş birliği ile otantik bir Midyat projesini hayata geçireceğiz. 450-500 konutluk bir proje. İçinde kilisesi, camisi ve sosyal donatıları olan   bir proje. Midyat mimarisine uygun, yeşil ve dinlenme  alanları olan küçük bir Midyat olacak” şeklinde sözlerini sürdürdü.

İşte yapılan diğer çalışmalar;

İKİ YILDA YAPILAN İCRAATLAR - 2019-2020.docx

FAALİYET RAPORU : midyat faliyet raporu 6.pdf