Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Midyat AK Parti İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Atilla Yarış'a ve yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette; AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış, AK Parti Mardin İl Başkan yardımcısı Vahap Alma ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

Yarış ve beraberindekilerle bir süre sohbet eden Şahin, Atilla başkanın öncülüğünde zaman zaman belediyemizin yaptığı çalışmaları paylaşacaklarını söyledi.

Başkan Şahin şöyle konuştu: “Sizlerden gelecek öneri ve eleştirileri her zaman dinlemeye ve hayata geçirmeye hazırız. Sizlerden tek isteğimiz hem partimize sahip çıkmak, hem de belediyemizin yaptığı hizmetleri kamuoyunda paylaşmanız. Sık sık bir araya geleceğiz. Yapacağımız her çalışmada haberiniz olacak. Sosyal yardım olsun, hizmet anlamında olsun kırsaldaki mahallelerle ilgili talepleriniz ne ile ilgili olursa olsun muhakkak imkânlar ölçüsünde değerlendirmeye alınacak. Bunu bilmenizi istiyorum.” dedi.

  • Şeffaf belediyecilik, şeffaf ihale süreci

Göreve geldiğimiz ilk günden beri vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak adına ulaşımdan kültür-sanata, eğitimden alt yapıya her alanda çalışmaları yürütüldüğünü kaydeden Başkan Şahin, “Biz belediye olarak bildiğiniz gibi iş başına geldiğimiz günden bugüne kadar bütün yaptığımız ihaleleri, bütün yaptığımız alımlar şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. Bu güne kadar belki yüz milyona yakın ihale yaptık. Bu ihalelerin hepsi açık ilan ve devlet menfaati gereği en düşüğü 30-40 tenzilatla yapılmıştır. Davetiye ile ilgili hiçbir işimiz olmamıştır. Davetiyeli hiçbir işimiz olmayacak. Bunu bilmenizi isterim. Ne bir akraba, ne bir yandaşın belediyeden iş alma imkânı olmamıştır ve olmayacaktır. Onun için arkadaşlar sizlerden den de ricam, bana geldiğiniz zaman değil akrabanız, arkadaşınız bile olsa bu konuda hassasiyetim var. Bunu sizlerden istiyorum. Ben nasıl ki işimi gücümü bıraktım, maaş almıyorum. Şeffaf bir şekilde Midyat’ta hizmet ediyorum. Sizlerden de aynı hizmeti istiyorum. Bir mahallenin, bir köyün, bir beldenin acil bir ihtiyacı varsa onu tabi ki memnuniyet ile beraber karşılamaya çalışacağız, kişisel taleplere kapalıyız. Ama mahallenizde fakir, ihtiyacı olan, aç ve açıkta olan, evinin tamirata ihtiyacı olan yardıma muhtaç insanlarımızın talepleri karşılanacak. Onun için toplumsal fayda sağlayacak ne varsa onu yapacağız. Bu anlamda her şey Midyat ve AK Parti davamız için çalışacağız.” Diye konuştu.

Midyat AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış ise, Belediyenin yaptığı bütün hizmetleri takdir ettiklerini, yapılan çalışmaların vatandaşların tam bilmediğini ve vatandaşa daha iyi aktarılması için partililerden sosyal medyanın iyi ve etkin kullanılmasını istedi.

Başkan Yarış şöyle devam etti: “Sosyal medyadan bir birimizi takip edelim. Hepimiz partimizin birer sözcüsüyüz. Belediye Başkanımız Veysi Şahin Midyat için büyük bir şanstır. Önceki dönemlerde Milletvekili olduğundan dolayı bürokratik girişimleri çok etkili ve iyidir. Midyat için yapılacak büyük projeler ilçemize değer katacaktır. Ve bu değer hepimizindir. Bir birimizin yüküne ortak olmamız gerekiyor.” Dedi.  

Başkan Şahin, Yarış'a ve yeni yönetime görevlerinde başarılar diledi. Yarış ise, Şahin'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Başkan Şahin, Yarış'a Türk bayrağı tablosu hediye etti.

Başkan Şahin AK Parti ilçe Başkanlığını ziyaretinin ardından, Midyat- Mardin yolu inşaatında ve yapımı devam eden Midyat Belediyesi Spor Kompleksi’nde incelemelerde bulundu. Ardından Cumhuriyet Bulvarındaki esnaf ve vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Talep ve önerilerini dinleyerek, hayırlı işler temennisinde bulundu.

Selahattin Erol / Midyat Gündem