Midyat Belediyesi ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliğinde 'Kadim Midyat Eski Kimliğine Kavuşuyor' projesi kapsamında ilçedeki 500 yıllık tarihi çarşı ile 200 yapının restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, geçtiğimiz ay ilçenin tanıtımı ve kente ait marka değerlerin yaşatılması yapılan çalışmalar kapsamında 500 yıllık tarihi çarşının yenileme çalışmalarını başlatmıştı.

Şahin, yaptığı açıklamada Akçakaya, Işıklar ve Ulu Cami mahallelerinde bulunan bina, dükkan ve hanların bulunduğu 200 yapı restorasyonu için 2,5 milyon TL ödenek ayrıldığını hatırlattı.

Şahin şöyle konuştu: "Tarihi dokuyu canlandırmak amacıyla başlattığımız sokak iyileştirme çalışmalarımıza bugün incelemelerde bulunduk. Bu çarşıyı aslına uygun onarıyoruz. Midyat Belediyesi ve DİKA olarak elimizden gelen en güzel uygulama projesini yapmaya çalışacağız. Eski taş ve eski dokuya uygun olmayan ne varsa hepsi yıkıp yeniliyoruz. Aslına uygun yeniden onarılacak ve restore edilecek. Hedefimiz Midyat'ı hem cazibe merkezi yapmak hem de tarihi dokuyu canlandırmaktır. Bunun içinde titizlikle çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Şahin'in daha sonra esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinleyerek, taleplerini aldı.