Mardin’in Midyat İlçesi Belediyesi dört bir tarafında yoğun bir altyapı ve üstyapı faaliyeti yürüterek ilçeyi adeta bir asfalt şantiyesine çevirdi. İlçe genelinde yol yapım çalışması gerçekleştiren Midyat Belediyesi, 2020 hedefini de aşmış oldu. 

Sorunların yerinde tespiti ve çözümü için çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Şahin, Bağlar Mahallesinde yapılan Park’ta incelemelerde bulundu.

Başka Şahin, hazırladıkları projeler kapsamında yapılan parklarda vatandaşların dinlenebilecekleri, eğlenebilecekleri, güzel vakit geçirebilecekleri bir alana dönüştürdüklerini söyledi.

Göreve başladıkları günden itibaren Midyat ilçesini daha cazip hale getirmek için gayretle çalıştıklarını kaydeden Şahin, " Korona Virüsü(Kovid-19) salgınına rağmen son 1 yılda altyapı ve üstyapı yatırımlarını kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Hazırladığımız projeler kapsamında Yeni Kademe Hizmet Kampüsümüzü hizmete koyduk. Bahçelievler Mahallemizde temeli atılan Spor Kompleksinin büyük bir bölümü tamamlandı. Ekiplerimiz, ilçe merkezindeki cadde, sokak ve kırsal mahallelerde yaklaşık 50 kilometre sıcak asfalt çalışması yapıldı. 2020 yılı yatırım programına alınan tüm işlerimizi tamamladık. Midyat’ın çehresini değiştirmek, vatandaşlarımızın çok daha güvenli ve konforlu ulaşım imkânına kavuşması için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda bazı mahallelerimizde kanalizasyon, yağmur suyu sorunlarını çözüyoruz. Yaya yolu, kaldırım, parke ve banket çalışmalarımız devam ediyoruz. Ardından Peyzaj düzenlemelerini gerçekleştiriyoruz. Gün yüzene çıkarılması beklenen eserlerimiz var. Bahçelievler, Cumhuriyet Mahallelerimize yeni parklar yapıldı. Ayrıca yıkık ve dökük olan parklar yeniledik. Mezarlıklarda düzenli olarak temizlik, bakım ve çevre düzenlemesi yapıldı.”” Dedi.

-Daha güzel bir Midyat için çalışmaya devam edeceğiz.

Yaşanabilir bir kent için tüm gayretimizle çalıştıklarını kaydeden Şahin: "Midyat en önemli yerleri arasında yer alan Ulucami, Ortaçarşı,  Akçakaya ve Işıklar mahallelerinde sokak sağlıklaştıma çalışmalarına devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde daha güzel ve büyük projelerimize başlayacağız.” Dedi. 

Başkan Şahin, yapılan daha sonra Gölcük Mahallesinde bulunan Organik Köy Ürünleri pazarında esnaf ziyaretinde bulundu. Hayırlı ve bol kazançlar dileyerek pazardan alış-veriş yapan vatandaşların taleplerini aldı.