Valilik Dara Toplantı Salonunda gerçekleştirilen program, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Midyat Belediye Başkanı Şahin, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar tarafından imzalandı.

Gölcük Mahallesinde 6 bin metrekare alan üzerine kurulacak "Hacı Ali-Naime Şahin Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu"nun 4 katlı olacağı, 70 oda ve 200 yatak kapasitesine sahip olacağı belirtildi.

Mardin Valisi/ Büyükşehri Belediye Başkan vekili Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Veysi Şahin’e çok teşekkür ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “on gün önce birlikte Gaziantep’e gittik. Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi için protokol imzaladık. Çok şükür bugünde Mardin’deyiz ve görevdeyiz. Veysi Başkanımız sağ olsun annesi ve babası adına 200 kişilik kız öğrenci yurdu yapacak. Mardin’imize Midyat’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Allah hayırlarınızı kabul etsin. İnşallah burada çocuklarımız, gençlerimiz geleceğe, çok rahat bir şekilde huzur ve mutlu bir şekilde bu yurtta kalacaklar. Annesine, babasına yakışır bir şekilde bir yurt yapıyoruz.” Diye konuştu.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ise, Başkanlık sıfatının ötesinde hayırseverlik sıfatı ve Midyatlı sıfatı ön plana çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Midyat gerçekten bereketli bir şehir. Midyat bir kapı açtı şuan o kapının ardından Artuklu Üniversitesi’ne faydalı olabilecek birçok hayırsever girmeye başladı. Hem Fakülte binası, hem de yurt binası bizim için çok önemliydi. Bu kapının aralanması vesile olan ve ilk kişi Belediye Başkanımızdır. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya’da, “böyle bir yatırımı üstlendiği için Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’e teşekkür ediyorum. Sağ olsun Belediye Başkanımız bunu üstlenerek bu fakültenin Midyat’a kazandırılmasına vesile oldu. İnşallah bu yatırımlar Artuklu Üniversite’mize ilimize hayırlara vesile olur.”

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç’ta, Mardin’de 250 Bin orta öğretin sayısı olduğunu, bu nüfusumuzun üçte birini teşkil ettiğini söyleyerek, şöyle devam etti: “gençlere ve gençliye yapacağınız yatırımların yarın memleketimize hayırlı bir şekilde geri döneceğine bizde inanıyoruz. Belediye Başkanımız Veysi Şahin beye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Midyat İlçe Kaymakam tekin Dündar’da, “Belediye Başkanımızla teşriki mesaide bulunuyoruz. Midyat’ın potansiyelini şu anda ciddi bir hareketlenme gözlemleniyor. Belediye Başkanımızla beraber Ankara’da olsun, sayın milletvekillerimiz olsun, il başkanımız olsun, Sayın Valimiz sağ olsun Midyat için çok önemli çabalar sarf ediyorlar. Bu günde bu çabanın bir meyvesini de Midyat’ta kazandırmanın şahitliğini yapıyoruz. Bu Belediye Başkanımızın şahsi bir katkısıdır. Tabi bu şahsi katkısı diğer kamusal katkı da kilidi rolünde bulunuyor. Onun için çok kıymetli. Bu son hamle yurt olmuş. Yurt taahhüdü olunca onaylandı. Bu anlamda değerli başkanımıza Midyatlı, Mardinli Hemşehrilerimiz adına eğitim gibi hayati bir meselede katkısından dolayı bil hassa kız çocuklarımız için çok teşekkür ediyorum. Rabbim katında da hayrını kabul etsin. Annesinin ve babasının ruhuna bağışlasın inşallah.” Diye konuştu.

Midyat Belediye Başkanı, hayırsever iş adamı Veysi Şahin'in ise annesi ve babası adına ilçede yaptıracağı 200 kişilik kız öğrenci yurdu için, selamlama konuşmasının ardından, şöyle konuştu: “Bugün gerçekten önemli bir gün. Tasarım Fakültesi kurulmasıyla ilgili bizlere desteğini esirgemeyen ve desteğini veren Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç’a, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın İbrahim Özcoşar’a, Milletvekillerimiz Sayın Cengiz Demirkaya’ya, Sayın Şehmus Dinçel’ e, önceki dönem Milletvekilimiz SayınNihat Eri’ye, İl Başkanımız Sayın Faruk Kılıç’a, İlçe Başkanımız Sayın Atilla Yarış’a, değerli Kaymakamımız ve kardeşim Tekin Dundar’a, şahsım ve ailem adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Tabi bu bir başlangıç ve inşallah örnek olur. Bu yapacağımız kız yurdu. 6 Bin m2 kapalı alan olacak. 208 yatak kapasiteli, 70 oda, bodrum, zemin artı 4 kat, Sayın Cumhurbaşkanımız tavsiyesine uyarak yatay olarak, Midyat mimarisi ve taş kaplama olacak. Ben tekrar bu işte bize emek verenlere çok teşekkür ederim” diye konuştu.  

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Dargeçit Belediye Başkanı M. Cüneyt Aksoy, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ ve Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Cemal Oğuz, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık Demir, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış eşlik etti.

İmzalanan protokolün ardından, plaket takdimi yapıldı.