Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması kararının ardından Mardin Midyat'tan destek geldi.

Ayasofya Camisi'nin yönetiminin 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 35. maddesi gereğince Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına karar verilmesinin ardından, Midyat’ta sevinçle karşılandı.

Midyat Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, yaptığı açıklamada, İstanbul’un Fethinin sembolü olan Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet’in emaneti olan bugün açılmasının kararın verilmesiyle Cumhurbaşkanımıza, Danıştay üyelerine Midyat Belediyesi Kent Konseyi olarak tüm Müslümanlar adına kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsun, var olsun, teşekkür ediyorum.” Dedi.

Alattin Bilgiç ise, “Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasını memnuniyetle karşıladık. Bu kararın ümmete, Türk milletine hayırlı uğurlu olması diliyorum. Fatih’in emaneti, İstanbul’un fethi Ayasofya bugün açılması bizleri çok memnun etmiştir.” Dedi.

Siraç Abdullah Akkurt ‘ta, “Midyatlılar adına, Müslümanlar adına, bütün dünya Müslümanları adına Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Danıştay üyelerine teşekkür ediyorum.”