Miyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri ilçe merkezinde radar uygulanmasına başlandı.

Trafik kazalarının sıkça yaşandığürücülerin hız yaptığı bölgelerde başlatılan mobil radar uygulamasının ilk gününde Midyat –Estel arası Cumhuriyet Bulvarında, denetimlerine başladı. Radara yakalan sürücüler, cezadan kurtulamadı.

Trafik ekipleri amaçlarının şehir içi trafiği düzenlemek ve yaşanabilecek kazaların mümkün olduğunca önüne geçebilmek olduğunu vurguladı.

Şehir merkezinin tamamında yapılacak mobil radar uygulamasının yapıldığı bölgeye yaklaşık 300 metre önceden hız kontrolü yapıldığına dair bilgilendirme levhası konuluyor.

Ayrıca, Park yasağı bulunan noktalara park, hatalı park, engelli araç yerlerine park, park edilmesi gereken yerlerde ikinci sıra park, motosiklet kullanırken kask takılmaması gibi trafik kural ihlallerinde trafik cezası uygulamasına başladı. Halkın yoğun olduğu görünür yerlere trafik cezalarının uygulaması ile alakalı uyarıcı levhalar konuldu.Radar cezası ve kuraları ihlal eden sürücüleri ağrı yaptırımlar bekliyor.

Hız sınırını % 30 aşan sürücülere 10 ceza puanı veriliyor. Para cezası olarak ise 314 TL. tutarında bir rakam belirlenmiştir.

Hız Sınırı Aşımlarına Göre Örnek Ceza Miktarları Yerleşim Yeri İçinde Hız Sınırı 50 Km/s Olan Yollarda Ceza Miktarı 88 Km/s ile 104 Km/S arasında 314,00 ₺, 104 Km/s ile 120 Km/S arasında 652,00 ₺, 120 Km/s üzeri için 1339,00 ₺