Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Eğitimde M.A.R.D.İ.N. Projesi” Akademik Başarıyı Artırma Çalıştayı; 16-17 Mart tarihlerinde saat 13.00-17.00 arasında, eğitim sorunlarına çözümler bulmak ve eğitimde başarıyı artırıcı çalışmalar yapmak amacıyla alanında uzman, yaptığı çalışmalarla alanında fark yaratmış eğitimcilerin ve eğitim paydaşlarının katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

Yapılacak çalıştayın hedefleri arasında Mardin’in temel eğitim ve ortaöğretim düzeyinde var olan akademik başarısını artırarak Türkiye genelindeki iller arasında daha üst sıralara yükselmesini sağlamak, il genelinde lisans yerleştirme oranlarını artırmak gibi Mardin’i Türkiye genelinde ön sıralara taşımaya yönelik çalışmalar da yer alıyor.


Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu Hedefleri ışığında çalışmalar yapacağını belirterek “Eğitimde M.A.R.D.İ.N. adlı projemizin genel amacı; ilimizdeki eğitimin başarısını ve kalitesini artırmaktır. Bu amaca ulaşmak için öğrencinin gelişim süreci gerek okul içi gerek okul dışında takip edilerek öğrenme eksikliklerinin geri bildirimler yoluyla anında tamamlanması, yapılacak ortak sınavlar ve kazanım sınavlarıyla eğitimin niteliğinin artırılması hedeflenmektedir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.


Açıklamalarının devamında Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilimizde eğitimin tüm kademelerinde akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere çeşitlilik kazandırılacağını dile getiren Polat, “Kendine güvenen, çözüm odaklı, geleceğe umutla bakan sağlıklı, mutlu bireyler yetiştirme amacıyla kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler, yenilikçi eğitim uygulamaları, yönetici ve öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri, okullar arası başarı farklarının azaltılması, okullarımızda ölçme ve değerlendirme uygulamalarının geliştirilmesi hedefimizde olacak.” diye belirtti.


Mardin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Doğan; “Bazen küçük adımlar, büyük hedeflere ulaşmanız için size amaç olur, gaye olur. Hiçbir hedefe; amaçsız, gayesiz ulaşılmaz. Hiçbir kimse de tek başına en doğruya, en mükemmele ulaşamaz ve hiçbir başarı tesadüf değildir. Niyet, gaye, azim, iş birliği ve en önemlisi de takım ruhu sizi başarıya ulaştıran en önemli faktörlerdir.


Bu kapsamda Müdürlüğümüzce salgın önlemlerinin en üst düzeyde tutulacağı bir ortamda, okullarımız başta olmak üzere üniversitemiz ve eğitime doğrudan ya da dolaylı olarak etki eden her kurum ve kuruluştan temsilcilerin de yer alacağı Eğitimde M.A.R.D.İ.N. Proje Çalıştayı’mızı gerçekleştirmek üzere bütün hazırlıklarımızı tamamladık.” şeklinde konuştu.


Mardin’in eğitim sorunlarına yenilikçi çözümler sunularak hazırlanan projenin masaya yatırılacağı çalıştaydan çıkacak sonuç raporuna göre projeye son hali verilerek uygulamaya başlanacak.