Altunkaynak mesajında, Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ni içinde barındıran; rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifi geride bıraktıklarını kaydetti.

Altunkaynak mesajında, “Bismihî Subhânehû, Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ni içinde barındıran; rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifi geride bıraktık; inşallah arınmış kullar olarak Bayrama ulaştık. Siz değerli halkımızın Ramazan Bayramını en içten duygularımla tebrik ediyor, bölgemiz ve İslam âlemi için huzur ve esenlik getirmesini diliyorum.

Bayramlarımız İslam’ın şiarları, sembolleridirler. Bununla birlikte bayramlar; Müslümanların ümmet olma bilincini pekiştirerek, kardeş olmanın, ümmet olmanın gerektirdiği dayanışma ve yardımlaşmayı gösterme imkânı verirler. Maalesef ki Koronavirüs (Covid- 19) salgını nedeniyle belkide ömrümüzün en buruk bayramını yaşıyacağız. Bu münasebetle geçireceğimiz Ramazan Bayramı’nın bir hâdisat âyeti olarak nitelendirebileceğimiz Koronavirüs (Covid- 19) salgınının sonlanmasına vesile olmasını en içten duygularımla temenni ediyorum. 

İslam coğrafyasının dört bir yanında yürek sızlatan acı ve hüznün yaşandığı bu günlerde Rabbimizin İslam ümmetine hediye ettiği bayramları layıkıyla karşılamamız gerekir. Dünyanın dört bir yanında bayram yapamayan kardeşlerimizin olduğunu ve bu kardeşlerimizin bayram yapamamasının asıl nedenin kardeşliğimizin ve ümmet olma şuurumuzun zedelenmesi olduğunu unutmamalıyız. Ümmetin, içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasının yolu; aynı kıbleye yönelen, aynı safta Rabbinin huzurunda duran, aynı günlerde bayram yapan Müslümanların bayram dayanışmalarını hayatın her alanına taşımasından geçer.

Bu bayramda da gönlü kırık mazlumları, boynu bükük yetimleri, gözleri yollarda ziyaretçi bekleyen yaşlıları, mahrum ve muhtaçları her ne kadar mâlum pandemiden ötürü ziyaret edemiyorsak dâhi imkanlar dahilinde bayramın gereğini yerine getirmeliyiz. Tanıyıp tanımadığımız, aidiyetinin ne olduğuna bakmaksızın, karantina önlemlerini de göz önünde bulundurarak ulaşabildiğimiz herkesle bayramlaşıp Rabbimizin bize hediye ettiği bu müstesna günün gereğini yerine getirmeliyiz.  

Bu vesile ile başta ülkemiz olmak üzere bütün dünya Müslümanlarının Ramazan Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyor; bayramın İslam âlemine ve tüm insanlığa sulh, selamet, huzur ve sükûnet getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.