Hür Gençler’ den Uyuşturucuya "Dur"

Hür Dava Partisi Huda Par Midyat Gençlik Kolları, uyuşturucuyla mücadele için "Uyuşturucuya Dur Diyelim" eylemi gerçekleştirdi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Midyat Gençlik Kolları, uyuşturucuyla mücadeleye dikkat çekmek için "Uyuşturucuya Dur Diyelim" etkinliği gerçekleştirdi.

Midyat ilçesinde Gölcük Mahallesi Barış ve Kardeşlik Parkı’nda, bir araya gelen gruptakiler,  "Uyuşturucu Kullanma, Kullanılma" , "Uyuşturucuya Dur Diyelim" pankartı taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Huda Par Midyat Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Said Teken, Huda Par Midyat Gençlik Kolları olarak, insanlığın belası, dünyanın en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucu konusunda hassasiyetlerini dile getirmek ve uyuşturucuya karşı farkındalık oluşturmak üzere toplandıklarını söyledi.

"Çocukların ve gençlerin hayatını karatan uyuşturucu ve madde bağımlılığı ülkemizde ne yazık ki her geçen gün artış göstermektedir. Gözümüzden sakındığımız çocuklarımızı ve evlatlarımızı tehdit eden, onların bedenlerini ve hayatlarını zehirleyenler büyük bir kararlılıkla karşı çıkacağız. Bu bataklığı kurutmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz."

Teken, uyuşturucu sorunun sadece Midyat'ın değil Türkiye'nin ve bütün dünyanın sorunu olduğunu savunarak, uyuşturucunun etkileri ve sonuçları itibari ile sadece kullanan bireylerin değil bütün toplumun yara aldığını anımsattı.

Madde bağımlısı gençlerin, manevi destek ve dini eğitimin yanı sıra iş ve meslek kazandırmak programlarıyla birlikte yeni bir hayata atılmaları için fırsat verilmesi gerektiğini belirten Teken, "Uyuşturucuyla toplumsal bir mücadeleyle girilerek geleceğimiz kurtarmak adına toplumun tüm kesimlerini duyarlılığa ve hassas olmaya davet ediyoruz." dedi.

Basın açıklamasına, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı, Ensar Vakfı Midyat Şubesi, Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Midyat Gülistan Derneği, Midyat Azim-Der ve vatandaşlar katıldı.