Midyat Devlet Hastanesi’nde ilk kez kornea nakli ameliyatı yapıldı.

Hastanenin Göz polikliniğine görmede azalma şikâyetiyle başvuran 71 yaşındaki bir hasta yapılan tetkiklerden sonra hastaneye yatırıldı.

Operatörler Doktorlar, Yaşar Dağ, Yavuz Özpınar ve Hasan Altınkaya’nın gerçekleştirdiği ameliyatta ilk kez Midyat’ta hastaya kornea nakli ameliyatı yapıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, “Göreve başladığımızdan beri hastanelerimizin olanaklarını arttırmaya yönelik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmak en büyük amacımızdır. Bu doğrultuda beni hiç yalnız bırakmayan Müdürlüğümüzün Başkanlarına ve bu yükün en büyük sorumluluğunu sırtlayan hastane Başhekimi ve Başhekim Yardımcıları ile görev yapan uzman doktorlarımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Hastanemizin imkânlarının artmasıyla daha önce yapılamayan nice tedavi ve ameliyatlarımız gerçekleşmektedir. İlk kez yapılmaya başlanan “Kornea Nakli” ameliyatında emeği geçen tüm uzman hekim, hemşire, teknisyen ve personellerimize de tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum. Tüm hastalarımıza acil şifalar versin.” dedi.

Selahattin Erol / Midyat Gündem