Kaçak İnşaat İddiası

Mardin’in Midyat ilçesinde kaçak inşaat yapıldığı iddia edildi.

Yenimahalle Mardin Çevre Yolu, İleri Caddesi ve 911 Sokağın kesiştiği alanda bulunan çocuk, parkı, trafo ve yüksek gerilim direğinin bitişiğinde kaçak inşaat yapıldığı iddia edildi.

Mahalle Muhtarı Muharrem Demirdağ, iddiada geçen inşaat la ilgili işlemleri gerçekleştirdiğini buradan suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Demirdağ,”Bu alan da inşaat yapılmaması gerekir. Çocuk parkının içinde buluna bir alan. Burada daha önce ağaçlar vardı ve ağaçlar kesilmiş durumda. Uygunsuz inşaat yapılmakta ve tüm mahalle sakinlerinin tepkisini çekmektedir. Buradan suç duyurusunda bulunuyoruz.” dedi.

Mahalle sakini Salih Noyan’da, inşaatın gece yapıldığını bir sabah uyandıklarında inşaatı gördüklerini belirterek, “inşaat çalışmalara başlandığı zaman, işçilere sorduğumuzda düzenleme yapıldığını söylediler. İki üç gün içerisinde baktık ki iki katlı bina yapılmış. Merdiven sokağa taşmış ve ne olduğu belirsiz bir bina yapılmış. Bende vakit kaybetmeden Belediye yetkililerine haber verdim.”

Ahmet İleri isimli mahalle sakini de, “Yıllardır yan binada oturuyorum. Burada inşaat yapılacak bir alan değil. İki sokağın kesiştiği küçük bir alan ve çocuk parkının bitişiğinde içinde yer alıyor.”

Kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?

Ayrıca, vatandaşlar; Kaçak yapı, kaçak kat şikayetleri için bağlı olunan belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Şefliğine başvuru yapılması gerekiyor. Söz konusu başvuru bir dilekçe ile yapılabiliyor. Kaçak yapı ihbar dilekçesinde, kaçak katın yapıldığı binanın açık adresine yer verilmesi gerekiyor. Ruhsatsız olarak bir yapıya başlanılması anlaşıldığı durumunda ise belediyesinin ilgili birimlerine telefon ile bilgilendirme yapılabiliyor.